Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У селі на Черкащині шукають сімейного лікаря

У селі Межиріч, що на Черкащині шукають сімейного лікаря для амбулаторії. За словами директорки Канівського центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Горьової, один сімейний лікар у закладі уже є, але він не встигає обслуговувати усіх пацієнтів.

Лікар Олег Кухарець приїжджає в амбулаторію чотири рази на тиждень. Його робочий день триває шість годин. Чоловік обслуговує півтори тисячі пацієнтів. Із його слів, паралельно працює лікарем в Каневі, тому час на прийом у нього обмежений:

"В Межирічі я працю чотири дні на тиждень і в Каневі я кожен день також є. Трохи буває важко поєднувати, тому що в сільській місцевості є особливості приймання пацієнтів. Потрібен індивідуальний підхід до пацієнтів, оскільки більшість із них поважного віку, треба знаходити розуміння з ними, вміти вислухати і допомогти".

Олег Кухарець розповів, що більшість пацієнтів у цій амбулаторії – пенсіонери, тому, щоб встигнути кожному приділити увагу, потрібен ще один лікар:

"Було б дуже добре, якби тут був свій лікар, який у будь-який час міг би надати повну первинну медичну допомогу тому пацієнту, який її потребує".

Пенсіонерка Валентина Лисенко – постійна відвідувачка закладу. Оскільки лікар приїжджий, на прийом до нього записується завчасно:

"У мене постійно проблеми з тиском, мені погано і я часто викликаю швидку. Якби ж був свій лікар, то можна було б до нього звернутися вдень чи вночі".

У селі проживає три тисячі 200 людей. За словами старшої медсестри закладу Наталії Пустовох, на початку пандемії ситуація була складніша, зараз навантаження зменшилось:

"Коли тільки ввели карантинні заходи, людей було дуже багато і ковідних хворих також. Було тоді дуже тяжко, було велике навантаження. Зараз уже менше хворих, хвиля пройшла і трохи легше працювати.

Зі слів Наталії Горьової, лікар отримуватиме зарплату залежно від стажу та категорії. Він матиме власний кабінет, житло, а на виклики їздитиме на службовому авто.

"Можна зробити ремонт, купити апаратуру, але людський фактор і трудовий ресурс - його замінити нічим не можна. Лікарю одному важко, за ним закріплені ФАПи. А ким його заміниш, якщо він захворів, чи пішов у відпустку"?

Лікар також матиме власний кабінет, житло, а на виклики їздитиме на службовому авто.

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]