Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У СІЛЬРАДІ АУДИТОРИ «НАКОПАЛИ» ПОРУШЕНЬ НА 500 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
Під час проведення ревізії Балаклеївського сільського бюджету та фінансово-господарської діяльності сільради за період з 1 січня 2015 по 31 серпня цього року фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 456,5 тис. грн.

 Зокрема, наголошують аудитори, кошти пайової участі у розвитку інфраструктури села за об’єктом з будівництва виробничого цеху не були сплачені до сільського бюджету у визначені терміни та у повному обсязі, що призвело до недоотримання доходу спеціальним фондом на загальну суму 84 тис. грн.

 Окрім того, було не дотримано вимог чинного законодавства щодо використання коштів, які надійшли в рахунок відшкодування порушень, виявлених попередньою ревізією, та вартості комунальних платежів, спожитих у минулих роках орендарями, що призвело до недоотримання надходжень загальним фондом сільського бюджету на загальну суму майже 110 тис. грн.

«Також бухгалтерською службою сільської ради було завищено витрати на оплату праці, з порушенням вимог законодавства проводились виплати матеріальної допомоги, премій, основних та додаткових відпусток, що, як наслідок, спричинило зайве нарахування та перерахування єдиного внеску на загальну суму 122,6 тис. грн.»,– зазначають в Держаудитслужбі в Черкаській області. І додають, через завищення обсягів та вартості виконаних ремонтно-будівельних робіт безпідставно сплачено кошти на суму 48 тис. грн.

За результатами проведеної інвентаризації встановлено нестачу запасних частин до службового автомобіля на загальну суму 14,3 тис. грн.

«Завдяки вжитим під час ревізії заходам сільська рада вже відшкодувала 324,8 тис. грн.», – підсумовують аудитори. Як повідомили «Сміла.ua» у бухгалтерії Балаклеївської сільської ради, виявлені під час перевірки фінансово-господарської діяльності порушення усунуті в повному обсязі.

«Кошти, утримані із зарплати працівників комунальних установ сільради під час попередньої ревізії, з 1 вересня 2010 року по 30 листопала 2015, та перевірки з 1 січня 2015 по 31 серпня 2018 утримані та перераховані до бюджету сільради в повному обсязі», – наголошують у сільській раді.

Стосовно недоотриманих коштів від пайової участі в розвитку інфраструктури населеного пункту, то в сільській раді пояснюють, що юристами підготовлено та направлено до Смілянської місцевої прокуратури пакет документів для стягнення суми заборгованості у судовому порядку. Також, кажуть, завищені обсяги та вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт були відшкодовані підрядними організаціями на рахунки сільради.

«Нестача запчастин до службового авто, який у 2011 році був непридатний до експлуатації згідно висновку експерта, виникла через крадіжку невідомими, про що сільрада повідомляла правоохоронцям. Відповідно до інформації про проведені перевірки в інших бюджетних установах, такі помилки та порушення є типовими», – підкреслюють у Балаклеївській сільській раді.
 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]