Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Смілі батьки померлого немовляти вимагають покарання лікарів.
Новонароджена Софійка після пологів не прожила і доби. Попередньо - причиною смерті малечі став крововилив у наднирники. Батьки дитинки впевнені - усе через непрофесійність акушера смілянської районної лікарні.
По матеріалам "Подробности" повідомляє Сміла-Інфо.

 Володимир та Валентина самотньо прогулюються повз дитячий майданчик. Ще минулої п'ятниці обоє мріяли, як гратимуться тут зі своєю маленькою донечкою. Та тепер, своє горе вони змушені тамувати заспокійливим і мріяти лише про покарання акушера. Подружжя вважає - лікарка діяла непрофесійно.

 "Я дуже на неї чекав…чесно, мені сказали , що дівчинка , спочатку хотів хлопчика, а потім сказали що дівчинка …. Мені аж… я дуже хотів її , дуже … але таке трапилось , у мене в голові це все не вкладається", - говорять Володимир та Валентина, батьки Софійки.

Маленьку Софійку вони поховали напередодні. Сьогодні подружжя оббиває пороги різних інстанцій, аби зібрати відповідні документи про смерть дитини. Менш ніж за добу життя - немовля пройшло чи не всі кола лікарського пекла. Одразу після народження - реанімація районної Смілянської лікарні, згодом - обласна лікарня, де дівчинка й померла. Володимир каже, вагітність у дружини проходила майже ідеально, пологи у них були партнерські, і він на власні очі бачив, як акушер приймала Софійку.

"Лікар, така табуреточка була, вона вилізла на табуретку, ліктем притиснула і дитина просто вискочила. Коли вона вискочила - вона не дихала. Її поклали на кушеточку відсмоктати слиз з носика, побили по п'яточках, вона закричала. Але вона вже була синя", - говорить Володимир, батько Софійки.

У відділенні Черкаської обласної лікарні, куди Софійку доправили у вкрай тяжкому стані, - медики лише знизують плечима. Малечу привезли сюди із підозрою на вроджену ваду серця, але виявилось, що у дівчинки зовсім інший діагноз… з яким довго не житиме навіть доросла людина.

"Безпосередня причина смерті, після розтину - це масивний крововилив в обидва наднирники. Причинно-наслідкові зв'язки я вам нажаль не можу встановити", - говорить Ігор Бассараб, заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Черкаської обласної дитячої лікарні.

У Смілянській ЦРЛ фотографії - на вході всіх зустрічає дошка пошани лікарів. Акушер, як приймала ті фатальні пологи - на ній теж є. З нами вона спілкуватися не побажала, посилаючись на планову медичну конференцію. Заступник головного лікарня каже: Лариса Аліфанова у них - авторитетний акушер. Щоправда про прийом "видавлювання" немовлят ліктем, він - ніколи не чув.

 "Таке не практикується, видавлювання ліктем. Такого прийому не має. Взагалі у мене немає чіткої інформації , що таке було", - говорить Віктор Григор'єв, заступник головного лікаря з лікувальної роботи Смілянської центральної районної лікарні.


Факт загиблої дитини розслідує спеціальна медична комісія. Та батьки Софійки впевнені, провину акушера у смерті немовляти - вона навряд чи виявить. Тому Володимир і Валентина збираються подавати заяву в прокуратуру.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]