Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Смілі таки здорожчає проїзд у міському пасажирському транспорті
7 вересня відбулося чергове засідання Смілянського виконавчого комітету, на якому затвердили нову вартість проїзду в міському пасажирському транспорті, а саме 4,50 грн.

 Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук громадський активіст Ілля Слободяник.

Як стверджує дописувач, голосування відбулося незаконно і з численними порушеннями. Так попри обіцянку створити комісію з моніторингу пасажиропотоку, справа жодним чином не рушила з місця і до сьогоднішнього дня нема жодного фактичного підтвердження, що перевізник несе збитки, працюючи за діючим тарифом. Влада керується лише даними, наданими перевізником.

 Коротше, з другої спроби таки пропхнули якийсь тариф, але дивіться самі – до кінця незрозуміло за що саме голосували члени виконкому, оскільки рішення не було сформульовано і озвучено. Крім того, таки має бути створена комісія і проведений моніторинг пасажиропотоку в найближчі 2 тижні.” – йдеться у повідомленні.

Також громадський активіст нарікає не лише на сприяння провладних структур у вирішенні питання на користь перевізника, а й на бездіяльність правоохоронних органів.

 А з 1 лютого цього року перевізники ПрАТ «Смілянське АТП 17128» на чолі з керівником Петром Даценком самовільно підвищили вартість проїзду в автобусах і маршрутках на 50 копійок (до 4 гривень). За попередніми підрахунками активістів, за цей час пасажирам завдано фінансових збитків на суму понад мільйон гривень.

 Питання лишається відкрите: яке покарання понесе пан Даценко П.І. за порушення закону та самовільне підняття тарифу до 4грн і яким чином 7 місяців переплат вартості проїзду будуть компенсовані смілянам? Доречі, Смілянський міськрайсуд всупереч ч 2. ст. 306 КПК України вже більше тижня не може призначити судове засідання з приводу невнесення поліцією даних про шахрайство Даценка П.І. до ЄРДР (хоч і визначено, що “скарги на рішення, дії чи бездіяльність під час досудового розслідування розглядаються не пізніше 72-х годин з моменту надходження відповідної скарги”).” – пише Ілля Слободяник.



Автор: Рідний край

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]