Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Смілі з'явилися професійні батьки
Патронатні сім’ї - звична практика для багатьох розвинутих країн. Тепер вони є в Україні (і не тільки!)

   23 червня цього року підписано договір про надання послуги з патронату над дитиною між органом опіки та піклування Смілянського міськвиконкому та родиною Пугач. Відтепер, патронатні вихователі є і в нашому місті.  Повідомляє Смілянський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

 Патронатні сім'ї - це альтернатива дитячим будинкам і допомога біологічним батькам. Адже до інтернатів діти потрапляють не завжди тоді, коли батьки геть погані. Не судіть - і не судимі будете. Є різні ситуації та життєві колізії, з яких далеко не всі вміють вийти з гідністю і без втрат. Гірше за все, коли цією втратою стає дитина. Тому завдання патронатних сімей - не лише прихистити дитину до того, як її всиновить або візьме під опіку інша родина, але й дати шанс біологічним батькам змінитися на краще, вирішити свої проблеми та повернути малюка у сім’ю. Якщо, звичайно, це можливо.

 Переваги патронатного виховання очевидні. Дитина, після того як її вилучають у батьків - опиняється не в інтернаті, де вона здебільшого нікому не потрібна, а у сімейній обстановці, де тимчасові мама і тато професійно замінюють їй батьків. Триває патронат в середньому три місяці, поки не вирішиться подальша доля дитини: або її повернуть біологічним батькам, або віддадуть до іншої родини - всиновлювачів чи опікунів.

 Сподіваємося, що сімейний патронат у нашій країні буде набирати обертів; що професія патронатних батьків стане престижною і гідно оплачуваною (зараз один вихователь отримує зарплату у розмірі п'яти прожиткових мінімумів). Бо саме тут відбувається серйозне «вирівнювання» дитячих проблем. Те, чого за визначенням не може статися у будь-якому - навіть «найкрутішому» дитячому закладі. Тому що сім’я є сім’я - з усіма її атрибутами. Навіть якщо вона тимчасова. Ми мріємо про те, щоб у нашій країні не залишиться сиротинців!

 Якщо Вас не залишила байдужою наша інформація і Ви теж мрієте допомогти дитині – звертайтеся за додатковими роз'ясненнями. Чекаємо Вас за адресою: м. Сміла, вул. Соборна, 91 (готель «Сміла») каб. № 217, телефон 4-62-07.

 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]