Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У СМІЛЯНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ ПРОВЕЛИ ДОГЛЯДИ ЗА ЛІСОВИМИ КУЛЬТУРАМИ НА ПЛОЩІ 627 ГЕКТАРІВ

Догляди за лісовими культурами – один із найпріоритетніших напрямків роботи для лісівників у літню пору. Адже надзвичайно важливо вберегти майбутній ліс, дати йому можливість набратися сили та енергії для подальшого росту, повноцінно розвиватися.

Своєчасний догляд за лісовими культурами – обов’язкова вимога у роботі лісівника. Адже від цього залежить приживлюваність і ріст лісових культур. А знищення бур’янів та трави знижує ймовірність поширення вогню в лісових масивах.

Упродовж цього періоду лісівники ретельно обирали для кожної конкретної ділянки, який саме метод доцільно тут застосовувати: механізований чи ручний.

Механізовані догляди проводилися, зокрема, тракторами МТЗ-82 в агрегаті з культиватором КЛБ-1,7 – в основному на площах лісових культур першого, другого та третього років вирощування. Щоб зрізати трав’янисту або чагарникову рослинність у міжряддях, застосовувалися мотокущорізи.

Невтомно і наполегливо працюють працівники підприємства, оскільки цьогорічне дощове літо постійно додає турбот. На деяких ділянках та у розсадниках по кілька разів доводиться проводити догляди, адже крихітні сіянці стрімко заростають бур’яном.

Спекотне літо завжди кличе служителів лісу до крихітних сіянців-дубків та сосон, котрі потребують максимальної уваги і турботи. Пора лісівничих доглядів у Смілянському лісгоспі триває…

На сьогодні у лісництвах Смілянського лісгоспу проведено доглядів на площі 626,8 га, з них: ручного – 122,4 га, механізованого – 410 га та хімічного – 94,4 га. А загалом на 650-гектарній площі заплановано створити крихітним деревцям комфортні умови для розвитку, дбаючи про майбутнє високопродуктивного лісу.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]