Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У СМІЛЯНСЬКОМУ ЛІСГОСПІ СНІГОЛАМ ПОШКОДИВ ЛІСОВІ НАСАДЖЕННЯ НА ПЛОЩІ 350 ГЕКТАРІВ
З 18 по 20 січня сніголам та снігопад, що пройшов Черкаською областю не минув і ліси Смілянщини. Він зашкодив не тільки містам і селам, а й значній площі лісових масивів лісгоспу. Про це повідомляють у "Смілянському лісовому господарстві".

 Сніголам – природне стихійне явище. Процес виникнення даного лиха проходить шляхом випаду значної кількості опадів у вигляді мокрого снігу, за рахунок якого (за даними «Метеорологічна станція Сміла») упродовж 18-19 січня висота снігового покриву значно збільшилася та за спостереженнями на ранок 18.01 становила 27 см, а на ранок 19.01 – 40 см. Небезпечне явище також проявило себе у вигляді налипання мокрого снігу на деревах, в результаті чого відбувався злам верхівок, стовбурів або окремих скелетних гілок, які не в змозі витримати ваги мокрого снігу.

Спеціалістами державного підприємсва “Смілянське лісове господарство” були проведені обстеження лісових насаджень лісгоспу, де відбулись сніголами. Масштаби стихійного явища вражають – за даними проведених обстежень найбільша втрата деревини відбулася у високопродуктивних соснових насадженнях Мліївського лісництва, де пошкодження дерев виявили близько на 350 га, а це 15-20 тис. куб. м деревини, яку необхідно в найкоротші строки прибрати з лісового масиву.

Розроблення даних наслідків сніголаму будуть розпочаті при отриманні всіх необхідних документів, що дозволять усунути наслідки цього стихійного лиха. Адже невчасне прибирання дерев пошкоджених сніголамом, може призвести до захаращення, всихання і заселення дерев шкідниками, а також до пожежі, яка може спалахнути у сонячні дні весни, що з кожним днем все ближче.
 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]