Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Тальнівскій громаді чоловік з нуля зібрав універсальний тракторець

Олександр Новакович з Колодистого, що на Тальнівщині, півтора роки, як має помічника по господарству – невеличкий тракторець він зібрав власними руками. Чоловік називає його міні Т-150 та розповідає, що купувати новий було дуже дорого – обійшовся б не менше, ніж у тисяч зо 3 доларів. Зібрати самому було дешевше. Олександр каже, що на все про все витратив орієнтовно 50 тисяч гривень.

– Якісь запчастини привозив з «розборок», не нові, а як треба було – їздив до токарів, виточували. Рама, наприклад, в мене вдома була. З нового – гідравліка, інші запчастини, – каже Олександр. – Мотор – з «Москвича», коробка – з «Жигуля».

За 3 місяці Олександр склав трактор, який за ефективністю використання нічим не поступається сучасним із заводу. Новакович каже, що якби збирав такий тракторець зараз, то вправився б і за місяць.

Чоловік зізнається, нещодавно знайшовся купець, який запропонував за таку техніку 2 тисячі доларів:

– Я казав: «Купіть новий, нащо вам такий?», на що мені відповіли: «Цей з хорошого металу зроблений, а заводське – то не те», – пояснює Новакович. – Не продав, бо цей трактор – незамінний у господарстві. На ньому можна усе робити: і картоплю садити, і копати її, підгортати, орати, кропити, культивувати, до нього є увесь агрегат, як до універсального трактора.

Подружжя Новаковичів підтримує лад у селі. Тетяна та Олександр – працівники з благоустрою. Застаємо їх, коли якраз збирають листя у центрі Колодистого. Що назмітали – викидають на причіп саморобного трактора. Бензин, як пояснює чоловік, він купує за власний кошт.

– Так легше і швидше. Те, що треба робити 3-4 дні, ми робимо за кілька годин, – каже він.

Марина КАМІНСЬКА

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]