Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Великій Яблунівці жовтень почався зі святкувань
Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначають Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні - це також День ветерана.

 Ця дата – це не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід для роздумів про подальшу долю людства, його культуру, про взаємозв’язок поколінь. Ми насправді мало замислюємося над тим, хто ж такі особи похилого віку, чим маємо завдячувати їм. Ці люди - найбільше багатство кожної країни, а їх досвід, знання, уміння, мудрість - неоціненні. А ще кожен із нас береже в душі щиру гордість за батьків і дідів, які захищали країну, глибоку вдячність тим, хто вистояв і переміг у війні, хто віддав своє життя в ім’я миру і спокою, не доживши до сьогоднішніх днів.

Так співпало, що саме напередодні свята людей поважного віку в селі Велика Яблунівка відзначали ще й День села. У гості завітав голова районної ради Грошев Володимир, якого гостинно, з короваєм зустріла голова села Комнатна Тетяна. І від поважних гостей, і від шанованих членів громади цього дня лунало безліч привітань і побажань, адже приводів було достатньо.

Зокрема керівник села Комнатна Тетяна звернулася з вітаннями до людей похилого віку та подякувала соціальним працівникам Горобенко Тетяні і Зоренко Зої за їхню непросту працю, велике серце, за те, що не завжди, навіть рідні, можуть знайти спільну мову зі своїми родичами похилого віку, а вони змогли віднайти підхід до кожного. Крім того, соціальних працівників було нагороджено пам’ятними подарунками.

У святі також взяли активну участь члени любительського об’єднання «Горлиця». Ні для кого не секрет, що вони є учасниками самодіяльного вокального ансамблю «Калинонька», тож подарунком для присутніх стали пісні у їх виконанні. Дивував силою свого голосу сільський соловейко Шевченко Михайло, також їх дует «Ясени» з Орлом Василем, порадувала глядачів сольним виконанням пісень Порхун Ніна. А справжньою сенсацією свята виявився виступ Мотуз Ольги та Коваленко Катерини з гуморескою «Дві сусідки». Вітали присутніх і колектив дітей з дитячого садка «Яблунька», і вокальний ансамбль «Веснянка» Великояблунівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Це справжні таланти нашого села.

У ході свята не забули привітати Апілат Валентину та Апілата Івана з 50-річчям спільного життя, а художнього керівника будинку культури Литвина Павла – із 65-річним ювілеєм. Натомість Завгородню Валентину відзначили за особисте досягнення - «Двір зразкового порядку».

Саме так - із веселощами, піснями, розвагами - минув чудовий день, присвячений двом датам. Люди старшого покоління, які прожили не один десяток років, підтвердили, що у поважному віці життя тільки починається. Тож від усього серця бажаємо їм добра і щастя, міцного здоров’я, радості, довголіття, миру та злагоди у завжди молодих душах. Зі святом Вас!

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]