Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У ВИКОНАВЧОМУ КОМІТЕТІ РОЗГЛЯДАЛИ ЗАВДАННЯ ПЕРЕХІДНОГО ПЕРІОДУ
2 січня у виконавчому комітеті відбулася робоча нарада з вирішення питань перехідного періоду: надавачем послуг з теплопостачання населенню міста замість ТОВ "СмілаЕнергоінвест" стає комунальне підприємство "Смілакомунтеплоенерго".

 У роботі наради взяли участь представники облдержадміністрації: С.Демиденко - начальник департаменту ОДА з питань містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, А.Подкопаєва - заступник начальника управління, Г.Банделюк - начальник відділу управління департаменту, депутати міської ради, члени виконавчого комітету та представники громадських організацій міста. Секретар міської ради К.Синьогуб зазначив, що протягом перехідного періоду біля 2-х тижнів необхідно напрацювати т.з "дорожню карту" для роботи, яка повинна проходити у юридичному полі. К.Синьогуб зазначив, що бачення міської влади полягає у тому, що надавачем послуг для населення у питанні теплопостачання з 01.01.2018 року є комунальне підприємство, але для отримання лімітів на газ необхідно зробити вірні юридичні кроки.

 С.Демиденко запропонував побудувати нараду у напрацюванні відповідей на питання з певних блоків: юридичного, матеріального, фінансового та розробки можливих варіантів подальшої роботи.

- юридичний: хто кому що винен у процессі спільної діяльності;

- матеріальний: сам процес передачі майна, адже під час спільної діяльності відбулася часткова модернізація котелень - на балансі якого підприємства це відбулося, вартість та платіжний термін всього;

- фінансовий: борги КП "Смілакомунтеплоенерго, борги ТОВ "СмілаЕнергоінвесту", борги спільної діяльності, прогнозовані борги на кінець опалювального періоду, різниця у тарифах, питання субсидій;

- і нарешті, можливі варіанти: нинішній, робота комунального підприємства чи запасний варіант (альтернативні котельні, індивідуальне опалення).

А.Подкопаєва проінформувала присутніх щодо змісту неодноразових листів НАК "Нафтогазу" протягом грудня 2017 року та його позиції: при передачі майна правонаступник отримує всі борги при заключені договору. Представник ОДА зазначила, що для отримання лімітів на газ комунальному підприємству необхідно підписати договір, у разі відсутності договору комунальне підприємство буде несанкціоновано брати газ і буде здійснюватися нарахування подвійного тарифу.

Обговоення проблемного для смілян питання представниками обох теплопостачальних підприємств, депутатами міської ради та членами виконкому, представниками громадськості буде продовжено. Головне: тепло в оселях смілян, напрацювання вірного виходу під час перехідного періоду та виключення можливих помилок.

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]