Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Учні Смілянщини познайомилися з професіями залізниці
В рамках підписаного Меморандуму між публічним акціонерним товариством «Українська залізниця» та Державною службою зайнятості, налагоджена тісна співпраця Смілянського міськрайонного центру зайнятості із структурними підрозділами Регіональної філії Одеської залізниці.

 Підприємство на даний час потребує кваліфікованих робітників. Фахівцями центру зайнятості проводиться профвідбір та працевлаштування кваліфікованих кадрів на підприємство та здійснюється робота у напрямку профорієнтації учнівської молоді.

Днями 18 одинадцятикласників ЗОШ № 15 міста Сміли познайомилися з підприємством , яке має багаторічну історію - це залізнична станція ім. Т.Г.Шевченка Одеської залізниці.

На екскурсії начальник станції розповів про професії, затребувані на різних ділянках залізниці: регулювальник швидкості руху вагонів, складач поїздів, черговий по парку, монтер колії, електромонтер контактної мережі, оператор дефектоскопного візка та інші. Також школярі побачили роботу «Поста електричної централізації», який відповідає за приймання, відправлення, пропускання поїздів та переміщення рухомого складу на станції та в межах її району. Декілька сміливців спробували себе у ролі чергового по станції, тож апробація цієї професії відбулася практично! Цікавою родзинкою екскурсії стало відвідування вагону-музею. Більшість експонатів музею розповідають про становлення Сміли, як вузлової станції залізничної дороги, яка спочатку була побудована як магістраль для транспортування цукру за часів графа Бобринського.

Окрім гарних вражень та емоцій, учні отримали від адміністрації підприємства запрошення на навчання та подальше працевлаштування за різними залізничними професіями .

Смілянський міськрайонний центр зайнятості

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]