Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Удосконалення профілактичної роботи з неповнолітніми – у взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, установ та громадсько
Як зазначила начальник служби у справах дітей Зоя Баранюк, аналіз підліткової злочинності проводиться щомісячно. У 2017 році в районі неповнолітніми скоєно два злочини, які кваліфікуються за ч.1 та ч.3 ст.185 КК України, що за аналогічний період минулого року більше на 1 злочин. З них 1 злочин скоєно у 2016 році, обвинувачення підозрюваним винесено у 2017 році. В скоєнні злочинів брали участь 5 неповнолітніх, 3 з яких були на той час учнями навчальних закладів району. Один злочин скоєний в групі. В судових інстанціях захищено права 6 неповнолітніх, взято участь у 17 судових засіданнях. На профілактичному обліку за скоєння злочинів та адміністративних правопорушень за ст.175-1 та ст..126 КУпАП перебувало 17 неповнолітніх. На кінець року перебуває 11 неповнолітніх. Решта знятих правопорушників досягли повноліття.

В 47 неблагополучній сім’ї проживає 109 дітей. На обліку дітей, які потрапили в складні життєві обставини і обліковуються в службі у справах дітей, перебуває 22 дітей з причини притягнення батьків до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов’язків (ст.184 адмінкодексу Украни). Діти, схильні до бродяжництва та жебракування, натепер на відповідному обліку не перебувають.

Дієвою формою профілактики дитячої бездоглядності та злочинності є проведення профілактичних рейдів «Діти вулиці». Протягом 2017 року проведено 35 рейдів «Діти вулиці». До служби у справах дітей надійшло 14 повідомлень щодо неналежного навчання неповнолітніх в навчальних закладах I-II рівнів акредитації. Всі подання розглянуто, до неповнолітніх та їх батьків вжито заходи профілактичного та адміністративного характеру. За неналежне виконання батьківських обов'язків протягом 2017 року до адміністративної відповідальності за ст.184 КУпАП притягнуто 10 осіб.

З 20 травня по 20 вересня 2017року в районі проведено операцію «Літо», з 01 вересня по 10 вересня, з 1 жовтня по 20 жовтня - два етапи районного профілактичного заходу «Урок». Діти, які підлягають навчанню, з 01.09.2017 року до навчання приступили.

Продовжено практику спільних виїздів служби у справах дітей, Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області та відділу освіти в навчальні заклади району, метою яких є проведення лекцій та бесід з неповнолітніми на тему кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх за скоєні ними злочини та правопорушення Вивчено стан правовиховної роботи в 11 навчальних закладах району: в Балаклеївській ЗОШ № 1 ім.Є.Гуглі, Теклинській ЗОШ, Березняківській ЗОШ, Пастирській ЗОШ, Костянтинівській ЗОШ, Голов’ятинській, Великояблунівській ЗОШ, Сердюківській ЗОШ, Мельниківській ЗОШ, Попівській ЗОШ та Ташлицькій ЗОШ.

Невід’ємною частиною профілактичного впливу на дітей є організація заходів на правову тематику. Щорічно в травні в школах проводиться місячник права. В листопаді - районний конкурс «Подорож по алеї правових знань», присвячений річниці прийняття Конвенції ООН про права дитини. Зокрема, 23 листопада 2017 року «Алеєю правових знань» пройшли старшокласники Балаклеївської спеціалізованої загальноосвітньої школи I-III ступенів ім.Є.Гуглі.

В ході обговорення методистом з охорони дитинства відділу освіти райдержадміністрації Олександрою Євзюрою, директоом районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Богданом Кацигіним, завідувачем юридичного сектору апарату райдержадміністрації Вікторією Аббасовою, завідувачем сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Світланою Горобець порушено ряд важливих питань, які стосуються удосконалення профілактичної роботи з дітьми та їх батьками. Зокрема, як зробити виїзди в навчальні заклади цікавими для учнів, як результативно проводити рейди по організації дозвілля молоді у вечірній час на територіях сільських рад, як запобігти продажу неповнолітнім та молоді алкогольних напоїв, як організувати дозвілля молоді за місцем проживання. Особливо гостро та потребують невідкладного вирішення питання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, бродяжництва дітей, злісного невиконання батьківських обов’язків.

Стан справ у дитячому, підлітковому та молодіжному середовищі вимагає удосконалення профілактичної роботи, пошуку ефективних форм взаємодії всіх зацікавлених структур.
За інформацією служби у справах дітей райдержадміністрації

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]