Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
УМОВИ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ ЗА НАЯВНОСТІ ЗАБОРГОВАНОСТІ ПО ОПЛАТІ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

Законодавством передбачено, що  житлова субсидія не призначається ( у тому числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці ( на дату надання такої інформації підприємствами – надавачами житлово-комунальних послуг) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, строк позовної давності якої не минув, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії ( наразі – 340 грн.).

           За наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на наступний період за рішенням комісії, утвореної органами  місцевого самоврядування, на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, з урахуванням обставин, що склалися.

           Крім того, існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг. Для укладення договору реструктуризації боржникові необхідно звернутися безпосередньо до організації – надавача послуги.

           Для отримання субсидії на опалювальний сезон 2020-2021 років громадяни, у яких є заборгованість по оплаті житлово-комунальних послуг, повинні подати до управління праці та соціального захисту населення заяву та декларацію встановленого зразка на розгляд відповідної комісії для визначення права на  призначення субсидії та договір реструктуризації боргу, у разі його укладення.

           Слід зазначити також, що постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 року №247, передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб, яких звільнено з роботи у звязку з карантином, а саме: під час призначення житлової субсидії до їхнього доходу враховується розмір допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи.

           В умовах карантину документи для призначення субсидії можна надіслати поштою або в електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики чи надати в управління праці та соціального захисту населення через скриньку, розміщену при вході в управління. Консультації щодо призначення субсидії надаються спеціалістами управління у робочий час  за телефонами: 2-45-34, 2-09-45, 2-09-44.

 Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Смілянської міської ради

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]