Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
УРЯД ВРАХУЄ ПРОПОЗИЦІЇ ЩОДО НАПРЯМКІВ ВИКОРИСТАННЯ 1 ТИС. ГРН ЗА ВАКЦИНАЦІЮ

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського розроблена спеціальна програма, спрямована як на підтримку малого й середнього бізнесу, що постраждав від коронакризи, так і на заохочення вакцинації проти COVID-19. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді.

«Усім повністю вакцинованим українським громадянам, які мають відповідні ковід-сертифікати в Дії, буде виділено на віртуальні картки 1 тисячу гривень. Програма запрацює з 19 грудня цього року й діятиме 12 місяців», — відзначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, програма спрямована на підтримку п’яти напрямків бізнесу, які найбільше постраждали від коронакризи та де є загроза втрати робочих місць. Зокрема, це креативні індустрії та сфера внутрішніх перевезень. Загалом програмою зможуть скористатися майже 6 тисяч суб’єктів підприємництва.

Окремо Глава Уряду наголосив, що наразі опрацьовується можливість користування цими коштами певних категорій громадян, зокрема пенсіонерів або мешканців сіл.

«Ми врахуємо конкретні пропозиції народних депутатів і громадян України», — відзначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, на програму підтримки цьогоріч буде закладено 3 млрд грн, а також 3 млрд грн будуть виділені наступного року з можливістю подальшого розширення фінансування.

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]