Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В області напрацьовуватимуть додаткові механізми реформування профтехосвіти
На Черкащині підготовку робітничих кадрів для різних галузей економіки здійснюють 22 державних професійно-технічних навчальних заклади. Вони підпорядковані Міністерству освіти і науки України. Це: ліцеї, вищі професійні училища, центри професійно-технічної освіти, навчальні центри при кримінально-виконавчих установах закритого типу та Черкаський художньо-технічний коледж (на контрактній основі). Загалом у цих закладах навчається близько 8,4 тис. учнів та слухачів. Про це повідомив начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.

 За його словами, управлінням освіти і науки розроблено Регіональний план розвитку професійно-технічної освіти Черкащини на 2016 – 2018 роки. Згідно з ним модернізують мережу закладів професійної освіти з урахуванням необхідності їх укрупнення, а саме: об’єднання малокомплектних, безперспективних навчальних закладів та створення сучасних, потужних, конкурентоспроможних центрів професійної освіти.

– У цілому, підготовка кваліфікованих робітників здійснюється за 109 професіями, – сказав Валерій Вікторович. – Торік обсяг державного замовлення на підготовку робітничих кадрів у закладах професійно-технічної освіти області виконано на 98,3 %, регіонального замовлення – на 88,7 %.

За словами Валерія Данилевського, закладами професійної освіти активізується робота щодо впровадження в навчальний процес дуальної форми навчання та її елементів. Іншою формою роботи є стажування майстрів виробничого навчання та викладачів професійно-теоретичної підготовки за галузевим напрямком, перепідготовка незайнятого населення, створення на базі навчальних закладів навчально-практичних центрів. Таких в області 5, планують створити ще 2. Навчальні заклади співпрацюють і з провідними європейськими та вітчизняними компаніями. Однак матеріально-технічна база навчальних установ потребує модернізації кабінетів з предметів загальноосвітньої підготовки, оновлення комп’ютерної техніки тощо.

Водночас голова обласної адміністрації Юрій Ткаченко наголосив на тому, що профтехосвіта має відповідати нинішнім потребам економіки. Тому варто напрацювати механізм її реформування. Очільник області дав доручення проаналізувати роботу кожного навчального закладу, залучити до співпраці й такі, що мають вдалий досвід роботи, приміром, Уманський аграрний ліцей та інші, зокрема й позаобласні.

Прес-служба ОДА

 

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]