Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В області триває операція «Нерест 2020»

Спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля Черкащини постійно проводяться рейди, під час яких звільняється Кременчуцьке водосховище та прилеглі води від браконьєрських знарядь лову (сіток) задля того, щоб риба мала змогу зайти до нерестовищ на нерест.

Так, під час рейду 26-27 березня на території Липівського орнітологічного заказника виявлено двох рибалок, які незаконно, в нерестовий період, пересувалися на човні з метою вилову риби на території природно-заповідного фонду. На порушників за порушення вимог на обʼєктах ПЗФ складено адміністративні протоколи за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Човен вилучений з метою проведення слідчих дій.
Крім того, в адміністративних межах села Коробівка Золотоніського району на Кременчуцькому водосховищі затримано громадянина на гумовому човні, який здійснював вилов водних живих ресурсів за допомогою трьох мисинових сіток. Порушник виловив рибу таких видів: лящ – 3 шт., лин – 2 шт. та карась – 2 шт.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду).

Обрахована сума завданих збитків державі становить 1383 тис.грн.

Також, в ході рейду, поблизу села Матвіївка Золотоніського району в урочищі Грузьки виявлено та вилучено мисинові сітки в кількості 11 шт.


Нагадаємо, нерестова заборона з вилову біоресурсів стартувала на Черкащині 22 березня.Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом. Рибалити можна з берега в межах населеного пункту у дозволених місцях, за межами нерестовищ (межі визначені у наказах). Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

 

Під час нересту також забороняється проведення вибухових та гідротехнічних робіт, видобуток піщано-гравійної суміші, розчистки русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо.

Крім того, відповідно до Правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України забороняється добування водних біоресурсів у даний період.

Порушення Правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення Правил рибальства згідно з КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом). Відповідно до цієї статті передбачено накладання штрафу в розмірі від 1 700 до 6 800 грн або обмеження (позбавлення) волі на строк до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів промислу та всього добутого.

Повідомити про порушення Правил рибальства, Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів або отримати додаткову інформацію щодо нерестової заборони можна за телефоном всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії» Держрибагентства: 0 (800) 50-52-50.

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]