Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В районі піклуються про впровадження енергозберігаючих технологій
У 2014 році зазначене питання постало особливо гостро. Конфлікт з основним постачальником газу в Україну – Росією, переорієнтація на реверсний газ з Європи, очікуване збільшення вартості газу, плановане підвищення тарифів змусили і міністрів, і керівників на місцях задуматися над переходом на альтернативні газу види палива: вугілля, мазут, деревина, сміття, солома, біопаливо.

З метою забезпечення виконання програми Уряду та забезпечення економії бюджетних коштів під час опалювального сезону, в п’яти школах Смілянського району досягнуто домовленості щодо впровадження системи опалення за допомогою альтернативних видів палива.

Слід наголосити, що інвестор – ТОВ «Компанія «АДЕП», провів виконання всіх необхідних робіт за власний рахунок, не залучивши ні копійки бюджетних коштів. На цей час виконкомами Березняківської, Макіївської та Ротмистрівської сільських рад затверджено тарифи на постачання теплової енергії в загальноосвітніх школах, директори останніх надали позитивну оцінку роботі інвестора. Разом з тим, виконкомами Балаклеївської та Костянтинівської сільських рад на сьогодні тарифи на теплову енергію в закладах освіти не погоджено.

21 вересня 2017 року в.о голови райдержадміністрації Роман Співак провів нараду щодо стану впровадження інвестиційного проекту про технічне переобладнання газових котелень та встановлення твердопаливних котлів.

В нараді брали участь заступник голови райдержадміністрації, керівник апарату райдержадміністрації, голова, заступник голови та окремі депутати районної ради, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, сільський голова Констянтинівської сільської ради, заступника директора Департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації, представник інвестора – директор фірми «АДЕП», директори окремих шкіл.

Заступник голови райдержадміністрації Сергій Глізнецов, заступник директора Департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації Андрій Липкань, завідувач юридичного сектору апарату райдержадміністрації Вікторія Аббасова вкотре наголосили, що за наявності у ТОВ «Компанія «АДЕП» відповідної ліцензії, орган місцевого самоврядування (виконавчий комітет відповідної сільської ради) здійснює встановлення тарифу на виробництво та постачання теплової енергії.

Підсумовуючи сказане, наразі питання забезпечення теплом учнів Балаклеївської та Констянтинівської шкіл, економії бюджетних коштів за рахунок впровадження альтернативного виду опалення залежить від рішень виконкомів відповідних сільських рад.

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]