Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Вебпортал Пенсійного фонду України – для роботодавців і працівників

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) призначений не лише для пенсіонерів, а й для роботодавців та застрахованих осіб. Фахівці Головного управління Фонду в Черкаській області інформують про два сервіси, які доступні із ключем кваліфікованого електронного підпису.

Отримати електронну довідку про трудовий та страховий стаж для нарахування лікарняних роботодавці можуть самостійно протягом трьох хвилин. Електронна довідка є аналогом паперової з печаткою.

На вебпорталі Фонду функціонує «Кабінет роботодавця», в якому для страхувальника доступна інформація про людину як про застраховану особу, що перебуває із ним у трудових відносинах. Інформація про офіційно працевлаштованого громадянина вже міститься в Реєстрі застрахованих осіб. Для підтримки цієї бази даних в актуальному стані роботодавець надає звіт про нараховану працівникові заробітну плату та зарахування періоду роботи до страхового стажу. Довідки є витягом із  Реєстру, тому їх отримання роботодавцем не вважається порушенням прав застрахованої особи.

Подати документи для автоматичного призначення пенсії можна заздалегідь. Перший етап передбачає, що роботодавець або працівник особисто подає свою скановану трудову книжку. Це реально зробити вже зараз через вебпортал Фонду. На другому етапі інформація про застраховану особу і сплачені внески зберігається в базі Пенсійного фонду України до настання пенсійного віку. Після його настання (третій етап) особа отримує повідомлення про можливість автоматичного призначення пенсії без особистого звернення до сервісного центру Фонду. Звертаємо увагу, що людина все одно може обирати, йти до сервісного центру чи подати заяву на призначення пенсії за віком автоматично через вебпортал. Дистанційним сервісом скористалося вже понад 16 тисяч жителів Черкащини.

Цього року цифровізація послуг торкнулася пенсійної сфери.
Із 29 листопада дві пенсійні послуги доступні на порталі «Дія»

Отримання довідок ОК-5, ОК-7, витягу з реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера. ОК-5 та ОК-7 потрібні для оформлення на роботу, для призначення пенсії, нарахування лікарняних. Подавати додаткових документів не потрібно. Повідомлення про сформовану довідку надійде на пошту, а саму довідку треба завантажити з порталу «Дія». Те ж стосується витягу з Реєстру застрахованих осіб та довідки про доходи пенсіонера.

Призначення та перерахунок пенсіїЛюдині досить лише заповнити анкету, завантажити необхідні документи, зазначити, який вид пенсії бажає отримувати, в який спосіб (на банківську карту чи у відділенні пошти), та надіслати заявку. Електронна заявка потрапить на розгляд до Пенсійного фонду автоматично.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]