Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Вечір пам'яті українських добровольців у Смілі
14 березня 2020 р. о 17.00 біля пам'ятного знаку Небесній Сотні на майдані Слави, попри погіршення погоди і карантин, зібралися сміляни з числа тих, хто 2014 року так чи інакше скуштував добровольчого чи волонтерського хліба.
 

Давлючим виявився той шмат волі: з устюками зрад і половою байдужості, замішаний на крові патріотів. Та впрягшись у воза, вони не стомлюються його тягти, як правічні чумацькі воли до омріяної, вистражданої України. України, на вівтар збереженя суверенітету і державності якої, поклали свої життя півтора десятки смілян. А декілька сотень жертвували ним і здоров'ям, щоб вберегти своїх рідних від московського ярма. Ці люди вийшли не тільки згадати героїв і вшанувати їх пам'ять, а й попередити владу, яка бездарно чи свідомо зливає в кремлівський унітаз п'ять років ратної праці і лицарської звитяги, що червоні лінії перейдено.
Та влада - це лише відзеркалення суспільства, і ми бачили, що "купляли". Про це та про відповідальність,
з біллю в серці і слізьми на очах говорила мама Жені Войцехівського ("Чеха"), першого смілянина, що віддав своє життя за Україну. Це ми, ті кому не все одно, маємо вирішувати якою бути Україні, а не ті, хто роками глузував з української держави, її символів і героїв.
«Кремлівський Голіаф рано чи пізно впаде, так, як це було з Візантією, Римською імперією, Рейхом, СРСР. Інша справа, якими ми будемо в цьому процесі - послідовними українцями чи затурканими і стомленими хохлаками», - наголошував військовий капелан, панотець Михайло Шевчук.
Звертаючись до адептів Зе, Анатолій Терещенко попередив, що вони в турборежимі наближаються до точки неповернення, коли доведеться приміряти на себе сірячок з плеча прихильників Януковича. Тож варто зупинитися, включити здоровий глузд, критичний аналіз, визнати помилку і разом рятувати Україну від сповзання в пащу ботексного удава. Не заради Порошенка, не заради власних амбіцій, а заради України на противагу Малоросії.
На завершення, віче прийняло рішення про звернення до Смілянських міської і районних рад з низкою вимог, що перегукуються з вимогами учасників Маршу патріотів у Києві.

Завершили віче традиційні молитва та Славень.

Слава Україні! Героям слава!

Автор: Анатолій Терещенко

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]