Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДБУЛАСЯ 67-а СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ
29 березня відбулася 67-а сесія міської ради 7-го скликання, на яку прибуло 29 депутатів. На порядок денний сесії було винесено 91 питання. У роботі сесії взяли участь голова обласної ради О.Вільбівець, депутати обласної ради від міста, голова районної ради В.Грошев та голова райдержадміністрації О.Беззубий, керівники установ і організацій, громадскість міста.

 Перед початком сесії секретар міської ради К.Синьогуб зачитав постанову Київського апеляційного суду щодо часткового задоволення позову О.Цибка з відновлення його на посаді міського голови. О.Цибко у своєму виступі звернув увагу присутніх на проблемні питання у розвитку міста, зміни в особистих поглядах та розумінні їх вирішення, запропонував сісти за один стіл, об`єднавши зусілля усіх політичних сил у розв`язанні проблем міста. О.Цибко звернувся до громадськості щодо їх небайдужості до справ у місті, бути активними у сесійній залі при прийнятті рішень депутатами міської ради.

Голова обласної ради О.Вільбівець у виступі зупинився на негативних явищах у розвитку міста та району, які пасуть задніх в області. Одна з причин – продовження політичної боротьби за владу ще з 2015 року, що стримує створення нормальних умов життєдіяльності міста, району. Смілянщину в обласній раді представляє 7 депутатів (5-місто, 2-район), які є досить активними у роботі ради, але місто та район не використовують такий потенціал. Потрібна конструктивна розмова керівників, громадськості, залучення коштів обласного бюджету для вирішення проблемних питань міста та району. І надалі залишається проблемним питанням зменшення на 7 млн. сплати податків залізницею до бюджету міста. Проблемним питанням стає існування Смілянського госпітального округу. Обласна рада готова підставити плече у питаннях фінансування та планує виділити 24 млн. грн на ремонт доріг державного значення, які проходять через місто.

Голова районної ради В.Грошев звернувся до смілян щодо об`єднання зусиль над спільними проектами міста та району, які є невід`ємними у своєму розвитку, і зазначив, що тільки це дасть можливість вийти з негативної полоси.

Заступник голови спілки ветеранів війни в Афганістані В.Іванов (його виступ російською мовою неодноразово переривався депутатами від ВО «Свобода») наголосив на необхідності дотримання дисципліни та порядку.

Міський голова О.Цибко запропонував проведення сесії у два пленарних засідання. На початку сесії із зерненнями виступили депутати:

- В.Бердецький підняв питання формування постійних комісій та його повернення до роботи у комісії з питань ЖКГ, переходу до обслуговування сімейними лікарями, залучення інвесторів по випічки хліба, роботи КП «ВодГео», тарифу на водопостачання та водовідведення;

- В.Салов наголосив на необхідності дотримання законодавста про українську мову та виступів у державних установах українською мовою;

- А.Голуб затронув питання роботи газопостачальних організацій та газотранспортних систем, запропонував міській раді прийнятти звернення до Верховної Ради України та Прим`єр-міністра з даного питання;

- О.Дериземля звернулася із запитом щодо виділення коштів на встановлення памятнику загиблому воїну – смілянину М.Дімітрієву у розмірі 50 тис. грн.

Член виконкому О.Трушкевич запропонував на наступному пленарному засіданні заслухати звіт керівників комунальних підприємств про роботу у І кварталі 2018 році.

Після затвердження порядку денного сесії, депутати приступили до розгляду питань порядку денного. Депутати заслухали інформацію Д.Пидорича, заступника керівника Смілянської місцевої прокуратури, про стан реалізації міських заходів щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав і свобод жителів міста. За рекомендацією профільної бюджетної комісії депутатів А.Кривка та В.Бердецького ввели до складу Координаційної ради з питань громадського бюджету. Депутати розглянути стан виконання Програми економічного і соціального розвитку за 2017 рік, затвердили Програму енергозбереження міста на 2018-2020 роки, внесли ряд змін до декількох міських програм. Депутати затвердили Порядок встановлення, обліку та демонтажу пам`ятників, пам`ятних знаків, анотаційних дошок та меморіальних об`єктів на території міста; виділили одноразову матеріальну допомогу військовослужбовцям військової служби, які уклали контракт у 2017 році, та громадянам, які опинилися у складних життевих обставинах; безоплатно передали у комунальну власність територіальної громади Костянтинівської сільської ради мережу зовнішнього освітлення; внесли зміни до рішення міської ради щодо списку присяжних Смілянського міськрайонного суду.

Розглянувши біля 50-ти земельних питань, депутати внесли зміни у попередні земельні рішення міської ради. Дискусію викликало питання щодо внесення змін у розмір ставок земельного податку, розмірів орендної плати та пільг зі сплати земельного податку на 2018 рік: замість запропонованих у проекті рішення 2% було запропоновано зменшити до 1,5%, що і було затверджено. Депутати міської ради надали дозвола на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, надали земельні ділянки під реконструкцію, передали земельні ділянки під індивідуальну житлову забудову. Інші питання порядку денного будуть розглянуті на 2-му пленарному засіданні.

 

Популярні теми

03.05.2024, 09:01
Кіберполіцейські викрили зловмисника, який зберігав матеріали порнографічного характеру за участю дітей
03.05.2024, 09:04
3 000 доларів США за незаконний перетин державного кордону – викрито чергову схему
03.05.2024, 09:32
На Великдень очікуються заморозки та похолодання, – Укргідрометцентр (https://www.meteo.gov.ua/ua/Meteorolohichni-poperedzhennya)
03.05.2024, 09:35
Повідомлено про підозру чоловіку, який вчиняв розпусні дії щодо 13-річної дівчини

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]