Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Відбулася сесія районної ради
21 грудня проведено пленарне засідання сорок п’ятої сесії Смілянської районної ради. Провів засідання голова ради Володимир Грошев.У роботі пленарного засідання взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Олексій Пєчніков, заступник голови райдержадміністрації Сергій Глізнецов, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

 До порядку денного було внесено 45 питань.

До відкриття засідання начальник відділу агропромислового розвитку Степан Косенко поінформував депутатів про хід виконання акту робочої групи щодо ліквідації наслідків стихії 19 липня 2018 року у селі Сунки Смілянського району. Так, розпорядженням райдержадміністрації від 25 липня 2018 року №192 створено робочу групу по обстеженню вулиці С.Русової села Сунки,За результатами обстеження встановлено, що вказана ділянка ґрунтової автодороги, довжиною 1 км, була повністю зруйнована потоком води і змита, що унеможливило рух транспортних засобів по ній. Руйнація автодороги створила проблеми місцевому населенню та заблокувала сполучення із населеним пунктом. За результатами проведеного обстеження робочою групою були прийняті відповідні рішення.

Зокрема, райдержадміністрацією було проведено співбесіду із керівниками підприємств, які орендують поля, що прилягають до урочища Козарево та села Залевки (директором СТОВ «Смілянський агросоюз» Скрипником О.В., директором ТОВ «Еліта» Чернорибченком Г.В. та директором СТОВ «Залевківське» Буйновським С.О.). За результатами співбесіди керівники підприємств підтвердили свої наміри взяти участь у ліквідації наслідків стихії шляхом надання коштів та залученням сільськогосподарської техніки для проведення дорожньо-ремонтних робіт. Крім того, керівництво СТОВ «Смілянський агросоюз» дало згоду на використання частини орендованої підприємством земельної ділянки під автодорогу і обвалування.

Смілянською райдержадміністрацією були направлені листи всім сільськогосподарським товаровиробникам району щодо забезпечення проведення відповідних робіт на орендованих ними земельних ділянках, де існує загроза змиву чи підтоплень домогосподарств та автодоріг.

Крім того повідомляємо, що вулиця Софії Русової в урочищі Козарево закінчується перед лісовим масивом (до схилу шляху-просіки, що веде до автодороги Сміла-Сунки). Відновлена верхня «резервна дорога» не має назви і не позначена на картах, а вважається просікою в лісовому масиві Смілянського лісового господарства. Відповідно до генерального плану с. Сунки (актуалізованого 22.03.2013 №17-4/VI) вулиця Софії Русової в урочищі Козарево відсутня, як і територія забудови урочища. В зв’язку з вищезазначеним виділення коштів з районного бюджету можливо тільки за наявності містобудівної документації.

Пленарне засідання пройшло організовано, адже усі питання були докладно обговорені в постійних комісіях і рекомендації щодо їх розгляду було напрацьовано. Районною радою затверджено бюджет та програму економічного і соціального розвитку району на 2019 рік; остаточно скориговано районний кошторис на 2018 рік.

Смілянська райдержадміністрація

 

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]