Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ. КОРОТКО ЩОДО РОЗГЛЯНУТИХ ПИТАНЬ
Коротко ЩОДО РОЗГЛЯНУТИХ ПИТАНЬ на засіданні Громадської ради 14.06.2018 року:

 1. Звіт про надходження та використання бюджетних коштів помісячно з початку 2018 року та які є проблеми з забезпечення запланованих видатків на сьогодні.

З доповіді начальника фінансового управління Сватко Галина Ярославівна проблем з надходженням коштів до бюджету взагалі по місту немає, навіть є перевиконання, а от наскільки його раціонально використовують, це питання не до неї, а звичайно до депутатського корпусу. Єдина проблема по бюджету , це зараз затримка по надходженню медичної субвенції за 2 місяці в сумі 11 млн.грн.

Тож робимо висновки, кошти заходять згідно плану до бюджету міста навіть з перевиконанням, але проблеми міста не вирішуються ні з Водгео, ні з опалювальним сезоном 2018-2019 року, ні з дорогами. Сміла схожа на казку про мідні труби, де всі хто попадав в місто з мідними трубами починав засинати і не мав бажання рухатися далі.

2. Звіт щодо стратегії опалення міста Сміли в опалювальний сезон 2018-2019 року, що планується, що зроблено, строки виконання, відповідальні.

З відповідей секретаря міської ради Синьогуба К.І. дізналися про те, що стратегії опалювання міста Сміла в опалювальний сезон 2018-2019 року досі немає. Константин Іванович заявив , що зовсім не займався цим питанням після повернення міського голови на посаду і взагалі підшукував собі інше місце роботи, але сталося ДТП з міським головою, він на лікарняному і тому Констянтин Іванович мусить керувати містом, але за 4 дні керування містом він ще не розібрався ,що і до чого…. Не знаю як вам така відповідь, а мені дивно це чути від секретаря міської ради, який заявляє що ще два місяці назад відсторонився від проблем міста, а саме від проблем з опалювальним сезоном, хоча позиціонує себе людиною , що вболіває за місто.

3. Розгляд ситуації в місті та питання вимоги від 08.06.18 року, що зробили три громадські організації ( спілка ветеранів війни в Афганістані, ГО Смілянська Самооборона, та ГО Народний контроль) про складення повноважень міського голови та депутатського корпусу.

Вислухавши відповіді та пояснення по двом першим питанням порядку денного Громадської ради , ще раз стало зрозуміло, що політичні війни депутатсько – мерські в нашому місті продовжуються і з цим складом депутатського корпусу та мером ніяких поліпшень в місті очікувати не можна. Тому висловила свою підтримку трьом організаціям , що написали вимогу щодо складення повноважень міського голови та депутатського корпусу та звернення до Верховної Ради про призначення нових місцевих виборів по Смілі та запропонувала написати від Громадської ради міста Сміла розширене звернення до губернатора Черкаської області про розпуск депутатського корпусу та складання повноважень міського голови та звернення губернатора до Верховної ради про призначення нових місцевих виборів в м. Сміла в зв’язку з тим, що існуючий депутатський корпус незадовільно працює разом з міським головою, не можуть дійти згоди з стратегічно важливих для життєдіяльності міста питань, стратегії опалення міста в опалювальний сезон 2018-2019 років немає, хоча згідно з календарем вже середина червня і це призведе до накопичення нових боргів комунальним підприємством «Смілакомунтеплоенерго» в новому опалювальному сезоні., призведе до відключення в місті опалення в опалювальний сезон, дороги не ремонтуються, водопостачання міста під загрозою відключення та назріває екологічна катастрофа в місті в зв’язку з можливим проривами каналізаційних труб.

Автобуси відмовляються ходити по заданих маршрутах в зв’язку з жахливим станом доріг. Більшістю голосів пропозиція про звернення до губернатора була підтримана членами Громадської ради.

З повагою, голова Громадської ради Ратійова Лариса

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]