Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

16 березня відбулося засідання комісії ТЕБ та НС. На засіданні обговорено питання щодо недопущення відключення КП «ВодГео» від електропостачання в період проведення на території міста карантинних заходів та про невідкладні заходи з недопущення поширення у м. Сміла гострих респіраторних вірусних інфекцій, спричинених коронавірусом COVID-19.

Міський голова Олексій Цибко проінформував присутніх, що через борги за сплату електроенергії перед ПАТ «Черкасиобленерго» є загроза відключення від електропостачання об’єктів КП «ВоГео». Без водопостачання можуть залишитись мешканці всіх багатоповерхівок, установ та організацій міста.

З 11 березня 2020 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо запровадження карантину по всій території держави для усіх типів закладів незалежно від форм власності і сфери управління. Карантин триває з 12 березня по 3 квітня 2020 року. В м. Сміла, як і в Україні в цілому, спостерігаються активні міграційні процеси населення та існує реальна загроза завезення і поширення нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста. У зв’язку з такою ситуацією на території міста виникає загроза погіршення санітарно-епідемічної обстановки, а саме виникнення ускладнень з проведенням дезінфекційного режиму (проведенням вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в лікарнях, учбових кімнатах, лекційних аудиторіях, місцях спільного користування, гуртожитках).

Начальник відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи Юрій Лагунов зазначив, що відповідно до Державного класифікатора надзвичайних ситуацій в Україні ДК-19-2010, дана ситуація не кваліфікується як надзвичайна ситуація, але явно характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення та може привести до виникнення загрози життю або здоров’ю мешканців міста. Потрібно розробити заходи, які необхідно вжити щоб мінімізувати наслідки надзвичайної ситуації, яка може виникнути на території міста у зв’язку з можливим відключенням водопостачання. Це перш за все підготувати лікарні до можливого спалаху кишкових захворювань. Через засоби масової інформації попередити населення про можливість виникнення надзвичайної ситуації у зв’язку з відключенням водопостачання.

Головам квартальних комітетів провести роботу серед населення кварткомів щодо можливості організації забазпечення, у разі необхідності, жителів багатоповерхових будинків питною водою.

Також запропопонував звернутися до правоохоронних органів, керівництва області з вимогами про вирішення питання щодо неможливості відключення КП «ВодГео» від електроенергії представниками ТОВ «Черкасиенергозбут» в період проведення посилених заходів з дезінфекційного режиму (проведенням вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в лікарнях, учбових кімнатах, лекційних аудиторіях, місцях спільного користування, гуртожитках).

Начальник управління ЖКГ Павло Смоликов проінформував, що на даний час КП «ВодГео» заборгувало кошти за спожиту електроенергію ТОВ «Черкасиенергозбут» в сумі 1014334,66 грн. Фінансовому управлінню необхідно передбачити наявність коштів у резервному фонді міста для ліквідації наслідків можливої надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням водопостачання.

Враховуючи вищевикладене та з метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю водопостачання підприємствам, установам, організаціям, у тому числі закладам охорони здоров’я, освіти та населенню, загрози припинення їх функціонування та виникнення спалахів кишково-інфекційних хвороб, недопущення поширення у м. Сміла гострих респіраторних вірусних інфекцій, спричинених коронавірусом COVID-19,  загострення соціальної напруги серед населення, комісія вирішила:

1. Ситуацію, що склалася на території міста, пов’язану з можливим відключенням централізованого водопостачання, відповідно до Наказу МНС України № 1400 від 12.12.2012 року «Про затвердження класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій» визначити як подію, яка явно характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення та може привести до виникнення загрози життю або здоров’ю мешканців міста тобто до виникнення надзвичайної ситуації місцевого рівня.

2. Звернутися до голови Черкаської облдержадміністрації – голови регіональної комісії з питань ТЕБ та НС з пропозицією про вирішення питання щодо неможливості відключення КП «ВодГео» від електроенергії представниками ТОВ «Черкасиенергозбут» в період проведенням посилених заходів з дезінфекційного режиму (проведенням вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в лікарнях, учбових кімнатах, лекційних аудиторіях, місцях спільного користування, гуртожитках).

3. Відділу з питань цивільного захисту та оборонної роботи:
3.1 Провести роз’яснювальну роботу у засобах масової інформації щодо ситуації, яка може скластися у місті, у зв’язку з припиненням водопостачання, довести заходи безпеки.

3.2 Провести роботу з головами квартальних комітетів щодо можливості організації забазпечення, у разі необхідності, жителів багатоповерхових будинків питною водою з криниць приватного сектору.

термін – невідкладно.
4. КП «ВодГео»:
4.1 Проводити своєчасні розрахунки за спожиту електроенергію перед ТОВ «Черкасиенергозбут» у повному обсязі.
4.2 Передбачити можливість забезпечення населення водою шляхом її підвозу силами підприємства.
4.3 Своєчасно інформувати голову комісії з питань ТЕБ та НС та населення щодо стану системи водопостачання та якості питної води.
4.4 Визначитися з функціонуванням ланки підвозу води та закупівлею необхідної кількості ємностей для води.
термін – невідкладно.

5. Управлінням та відділам виконавчого комітету Смілянської міської ради:

5.1 На період епідемічного підйому заборонити проведення культурно-масових, розважальних, спортивних заходів, крім заходів необхідних для забезпечення роботи виконавчого комітету Смілянської міської ради;

                                                                                На період ускладнення

5.2 Запровадити посилений дезінфекційний режим в лікувально-профілактичних, оздоровчих закладах, інших соціальних закладах, на підприємствах, незалежно від форм власності, вокзалах, у громадському транспорті, підприємствах торгівлі, громадського харчування, місцях масового перебування людей.

                                                                                         термін: негайно

6. Управлінню житлово-комунального господарства:

6.1 Забезпечити контроль за проведенням дезінфекційних заходів в громадському транспорті, об’єктів транспортної інфраструктури (вокзали, автостанції).

                                                                                   термін – негайно

6.2 Вжити заходів щодо недопущення відключення об'єктів господарювання та життєзабезпечення населення від енергозабезпечення в період проведення карантину.

7. Смілянському відділу поліції ГУНП в Черкаській області:

7.1. Вжити заходів щодо організації патрулювання території міста працівниками поліції з метою контролю виконання заходів, передбачених постанови Кабінету Міністрів України № 211 від 11.03.2020 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

                                                                                      Термін - негайно

8. Смілянському міськрайонному управлінню Головного управління Держпродслужби в Черкаській області, відділу охорони здоров'я: 

Забезпечити проведення широкої санітарно-освітньої роботи серед населення, з залученням засобів масової інформації.

9. Фінансовому управлінню:

Передбачити наявність коштів у резервному фонді міста для ліквідації наслідків можливої надзвичайної ситуації у зв’язку з припиненням водопостачання.
10. Відділу торгівлі:
Підготувати звернення до керівників торгівельних мереж, фізичних осіб-підприємців з 
метою дотримання карантинних заходів максимально обмежити обсяги торгівлі для недопущення скупчення людей та посилення дезінфікаційного режиму (проведення вологих прибирань з використанням дезінфікуючих заходів).

 

 

 

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]