Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

23 березня під головуванням заступника міського голови Павла Кондратенка відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

На засіданні розглядалося питання: Про переведення функціонування Смілянської міської ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області в режим діяльності у надзвичайній ситуації

Заступник міського голови Павло Кондратенко проінформував присутніх, що 23.03.2020 року відбулося засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС під час якого було прийнято рішення, що ситуацію, яка склалась на території Черкаської області спричиненою коронавірусом 2019-пСоV відповідно до класифікаційних ознак надзвичайних ситуацій, затвердженого наказом Держстандарту України від 09.10.2010 № 417, попередньо класифікувати, як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру регіонального рівня (код 20711 – надзвичайна ситуація пов’язана з екзотичним та особливо небезпечним інфекційним захворюванням людей).

Враховуючи вищевикладене, комісія вирішила:

1. З 23 березня 2020 року до окремого розпорядження перевести Смілянську міську ланку територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області в режим діяльності у надзвичайній ситуації.

           2. Управлінням та відділам виконавчого комітету Смілянської міської ради:

2.1. Обмежити на період карантину доступ відвідувачів поліклінік, лікувальних закладів;

2.2. Організувати підвезення працівників соціальної сфери до робочих місць та забезпечити їх засобами індивідуального захисту;

2.3. Передбачити виділення додаткових коштів для фінансування заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної інфекції COVID-19, у тому числі на виплату премій, стимулюючі виплати за складність, напруженість у роботі працівникам соціальної сфери, які безпосередньо надають послуги вдома громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим, що перебувають у складних життєвих обставинах.

2.4. Забезпечити, на період карантину, переведення стаціонарних відділень територіальних центрів, підвідомчих інтернатних установ/закладів, на новий режим роботи працівників, який відповідає вимогам карантину: позмінно, не покидаючи території установи та передбачити видатки на їх харчування;

2.5. Доплати працівникам, які будуть задіяні в обслуговуванні підопічних, здійснювати відповідно до підпункту 2 пункту 5 прикінцевих положень Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)“.

3. Суб’єктам господарювання:

3.1. Забезпечити доступ виключно до роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення відповідного персоналу засобами індивідуального захисту (медична маска та рукавички);

3.2. Забезпечити контроль за дотриманням обмежень щодо перебування відвідувачів із розрахунку 1 особа на 10 м кв. торгових площ та нанесення обмежувальної розмітки.

           4Міському фінансовому управлінню:

4.1. Передбачити відповідні асигнування та внести зміни до міського бюджету на здійснення доплат працівникам, які будуть безпосередньо в умовах карантину задіяні в обслуговуванні підопічних підвідомчих інтернатних установ/закладів;

4.2. забезпечити видатки на харчування персоналу, який знаходиться в умовах стаціонарного перебування на карантині.

         5. Відділу охорони здоров’я:

ввести в дію алгоритм запровадження протиепідемічних заходів для запобігання поширення СOVID-19 в Україні, схвалений Державною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 10 березня 2020 року.

          6. Смілянському міськрайонному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області:

6.1. Забезпечити :

- проведення епідрозслідування та визначення контактних осіб на коронавірусні інфекції згідно з чинними нормативними документами.

- розробку та контроль за здійсненням санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів на підконтрольних об’єктах де працюють контактні особи чи хвора людина, проведення деззаходів, організація медичного спостереження за персоналом, відсторонення від роботи осіб та ін.)

6.2. Надати до відділу з питань ЦЗ та ОР виконавчого комітету Смілянської міської ради:

- пропозиції щодо проведення на території міста спеціальної обробки ділянок місцевості, доріг, споруд і приміщень (дегазації та дезактивації);

- список фахівців епідеміологічного профілю та санітарних лікарів для можливого залучення їх до епідеміологічних розслідувань та інших протиепідемічних заходів.

           7. Смілянському міському лабораторному відділенню ДУ „Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України:

у випадку встановлення хворих та контактних осіб з числа декретованих контингентів. (працівників закладів освіти, водопровідно-каналізаційного господарства, харчових об’єктів, комунально-побутового забезпечення, ЛПЗ та ін.) негайно подавати інформацію ГУ ДПСС в Черкаській області або його територіальному управлінню.

          8. Смілянському РВ УДСНС в Черкаській області, Смілянському ВП ГУНП України в Черкаській області:

надати інформацію до відділу з питань ЦЗ та ОР виконавчого комітету Смілянської міської ради про готовність до дій за призначенням та забезпеченість засобами індивідуального захисту для проведення першочергових заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

9. Управлінню ЖКГ міста:

Провести роботу з головами ОСББ та обслуговуючих кооперативів щодо проведення на підпорядкованих об’єктах санітарної обробки сходових клітин та ліфтів.

 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]