Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ ПРОФСПІЛОК МІСТА
24 квітня у малій залі Будинку рад відбулося засідання Президії координаційної ради профспілок міста. У роботі засідання взяли участь міський голова Олексій Цибко, секретар районної ради Володимир Грошев, помічник народного депутата України Сергія Рудика Лідія Зайва. Голова координаційної ради Людмила Хоменко та помічник народного депутатат Лідія Зайва наголосили на тісній співпраці народного депутатта, місцевої влади та профспілок всіх галузей міста та району у вирішенні питань соціально-економічного розвитку Смілянщини.

 На порядок денний були винесені питання щодо вимог Президії координаційної ради профспілок, профспілкового активу міста до органів місцевої влади. У ході діалогу профспілкового активу з представниками місцевої влади було розглянуто питання щодо теплопостачання міста, роботи КП «Смілакомунтеплоенерго», переходу на індивідуальне опалення, кадрові призначення у житлово-комунальній галузі міста.

Володимир Грошев зазначив на необхідності прийняття звернень до вищих органів влади щодо питань, затронутих у вимогах профспілок міста, збереження вузлової станції ім. Т.Шевченка, розширення роботи локомотивного депо та ВАТ «НВП СЕМЗ».

У вимогах зазначено:

- погасити заборгованість з виплати заробітної плати на всіх підприємствах-боржниках;

- запровадження Програми розвитку промислового комплексу, зберегти трудовий потенціал та його підготовку до роботи у нових конкурентних умовах. Щорічно збільшувати кількість сучасних високопродуктивних робочих місць не менше 5%;

- привести до економічно-обгрунтованого рівня тарифи на житлово-комунальні послуги для населення;

- налагодити роботу з ОСББ;

- не допустити чергового підвищення тарифів на перевезення пасажирів до проведення конкурсу та створити комунальне підприємство по перевезенню пасажирів;

- реформувати житлово-комунальну галузь міста;

- розвивати надалі соціальний діалог, а саме проводити трьохсторонні зустрічі «Влада, роботодавці, профспілки» з питань соціально-економічного стану в місті.

Представники профспілок різних галузей висловили свої побажання та пропозиції щодо подальшої співпраці, питання фінансування та розмірів заробітних плат працівників, погашення заборгованності по перевезеннях пільгових категорій населення залізничним транспортом, питання участі представників профспілок у складі виконавчого комітету, зокрема залізниці.

 

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]