Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ВПЕРШЕ У СМІЛІ ВІДБУВСЯ «ДІАЛОГ МОЛОДІ І ВЛАДИ» ЗА ФІЛІЖАНКОЮ КАВИ
Вперше у місті Смілі відбувся неординарний, новий, по-справжньому європейський захід у формі діалогу молоді і влади за філіжанкою кави у ресторані «Сміла».

На початку зустрічі ведуча заходу, керівник проекту «Діалог молоді і влади» за філіжанкою кави, голова Громадської ради при виконавчому комітеті Лариса Ратійова відзначила: «Для мене, як керівника цього проекту в місті Смілі, дуже важливим є те, що на цю зустріч прийшли люди різного віку, які молоді душею і прагнуть змін. Дуже важливим є те, що виявили бажання взяти участь в діалозі, як представники влади, так і представники молоді, а також представники бізнесу та громадськості». Лариса Володимирівна зазначила, що даний захід відбувається в рамках проекту «Київський діалог» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

 Зустріч за філіжанкою кави у ресторані «Сміла» вразила всіх присутніх своєю особливістю – за кожним столиком відкрито і жваво спілкувалась молодь з представниками влади, невимушена атмосфера, молодіжна енергетика, креативні ідеї в поєднанні з ароматом кави та смачними тістечками додали кожному натхнення до нових планів і дій, віри в розвиток нашого міста.

Активним, відвертим і щирим був діалог молодих людей з секретарем міської ради Віктором Федоренком. Віктор Антонович подякував молоді за те, що вони беруть участь у таких заходах, що діляться своїми ідеями, висловлюють своє бачення, підказують, за те, що вони не байдужі до рідного міста, адже саме для них - майбутнього Сміли, сьогодні повинні працювати всі структури.

В «Діалозі молоді і влади» за філіжанкою кави також взяли участь заступники міського голови Олександр Риджаніч, Людмила Осейко, керуючий справами Олександр Головченко, представники депутатського корпусу, керівники управлінь і відділів виконавчого комітету, підприємств, установ, навчальних закладів, підприємці, громадські активісти.

Висловила щирі слова вітань усім присутнім та розповіла про значимість даного діалогу головний ініціатор такого заходу у Смілі, Координатор «Київського діалогу» по Черкаській області Тетяна Ковальчук.

Від молоді виступила керівник молодіжного центру ГО «Міцна родина», організації, яка стала одним із головних організаторів даного проекту в Смілі, Юлія Омелянчук, вона сказала: «Для мене ця зустріч особлива, тому що на ній присутня молодь. А ще приємно бачити людей старших від нас. Ми дякуємо вам, що ви прийшли на зустріч і готові поділитися своїм досвідом, і допомогти нам молодим. У нас молодих теж є ідеї і пропозиції».

 Привітали всіх із започаткуванням нової традиції спілкування і тренери та співорганізатори проекту «Діалог молоді з владою» - директор комунального підприємства «Муніціпальна інвестиційно-фондова компанія» міста Сміли Олег Черненко та аналітик даного підприємства Максим Курбала.

Для кращого орієнтування молоді у фінансовій складовій життєдіяльності міста Олег Черненко у своєму виступі детально проаналізував суспільно-економічну ситуацію в країні та в місті, розповів молоді про принципи наповнення міського бюджету.

Найцікавішою частиною зустрічі став саме діалог, в ході якого молоді люди задавали питання, висловлювали надзвичайно багато пропозицій, ідей. Одні із основних стосувалися модернізації центральної площі міста, благоустрою міста та зон відпочинку для містян, зокрема, нижній парк та парк графів Бобринських в мікрорайоні Машбуду, боротьби з шкідливими алергічними рослинами, запровадження проекту - школа «Лідера», проекту - міський Wi-fi, створення сучасного і якісного зовнішнього освітлення вулиць, здійснення капітального ремонту стадіонів міста, працевлаштування молоді, створення розважального парку для підлітків, розважального дитячого центру, спортивних майданчиків, створення притулку для тварин.

До пропозицій учнівської та студентської молоді активно долучались і присутні дорослі, безпосередньо, директор школи №2 Тетяна Козубенко висловила пропозицію щодо запровадження акції «Підвісна кава, чай, сок в кафе міста» та встановлення стелажів в продуктових магазинах, де люди, які потрапили в скрутне становище, зможуть взяти безкоштовно хліб, крупи, тощо.

 Чимало корисного кожен присутній почерпнув з невимушеної зустрічі за філіжанкою кави, яка допомогла зняти бар’єри та непорозуміння між владою та громадою, відкрити серця один одного - громадськості почути і зрозуміти владу, а владі почути і зрозуміти громадськість. Тож, спільно було вирішено продовжити подібні діалоги, які допоможуть налагодити співпрацю між молоддю та владою в місті і спільними зусиллями змінювати життя в Смілі на краще. Адже саме активна позиція молоді в будь-яких процесах розвитку міста, країни є необхідною умовою розбудови, процвітання та щасливого майбутнього.

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
25.04.2024, 08:12
У селі на Черкащині на одній з вулиць підтопило більше десяти будинків (ФОТО)
25.04.2024, 08:07
На жаль, знову ворог поцілив по Смілі
24.04.2024, 14:58
Вбивство в Черкасах: до 10 років ув’язнення засуджено місцевого жителя

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]