Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
За апеляційною скаргою прокурора винуватця смертельної ДТП, унаслідок якої загинув велосипедист, засуджено до реальної міри покарання

За принципової позиції Черкаської обласної прокуратури 22.03.2021 Черкаським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та винесено новий вирок, яким 25-річного жителя Черкащини, який керував транспортним засобом, визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), та призначено реальну міру покарання - 4 роки позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортним засобом, оскільки особа такого права не має.

За даними слідства, обвинувачений 28.12.2018, керуючи автомобілем «ВАЗ-21099», експлуатація якого заборонялася, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, не маючи прав на керування вказаним транспортним засобом, рухаючись по одній з вулиць у м. Жашків, здійснив наїзд на велосипедиста, який їхав по проїзній частині в попутному напрямку. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер у лікарні.

Раніше, виконуючи функцію підтримання публічного обвинувачення в суді, прокуратурою в апеляційному порядку оскаржено вирок суду першої інстанції, яким особу засуджено до покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, але на підставі ст. 75 КК України обвинуваченого звільнено від відбування покарання з випробуванням із іспитовим строком на 1 рік.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Популярні теми

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]