Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
За незаконний видобуток корисних копалин - повідомлено про підозру

За процесуального керівництва спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури слідчим Слідчого управління ГУНП України в Черкаській області повідомлено про підозру колишньому керівнику підприємства, яке без передбачених чинним законодавством дозвільних документів здійснювало видобування корисних копалин загальнодержавного значення в одному з кар’єрів Черкаської області.


У ході слідства з’ясовано, що вказана посадова особа в порушення норм чинного законодавства, діючи умисно та достовірно знаючи, що термін дії дозвільних документів сплинув, продовжувала виробничо-господарську діяльність підприємства щодо видобутку корисних копалин, що призвело до незаконного видобування, у тому числі шляхом вибухів, 252 152 м3 корисних копалин загальнодержавного значення.


Таким чином, розмір заподіяних збитків державі внаслідок самовільного користування надрами склав понад 450 млн грн.
Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювався співробітниками Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України.


Довідково: санкцією частини 4 статті 240 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.  

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]