Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
«Закупівля «Пакунків малюка» загрожує розкраданням бюджету в обсязі 100 млн грн» – ФРУ.
Федерація Роботодавців України (ФРУ) направила офіційного листа до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням провести аудит закупівель та взяти тендер «Пакунка малюка» під особистий контроль.

«За наявною у ФРУ інформацією, посадові особи Міністерства соціальної політики передали вказівку закупівельній організації – ДП «УСС» – кваліфікувати і допустити до торгів тільки 3 компанії з 9. Більш того, 05.07.2021 Мінсоцполітики надало ДП «УСС» офіційного листа за підписом заступників міністра із зазначенням, які компанії варто кваліфікувати, а які – ні.» – про це йдеться у офіційному зверненні ФРУ до прем’єр міністра Д. Шмигаля.

ФРУ висловлює своє занепокоєння тим, що на результати тендеру можуть вплинути особисті домовленості представників Міністерства з підприємцями та закупівельною організацією. «Вибрані міністерством компанії планують закуповувати «Пакунки малюка» за ціною не нижче 5500-5600 грн за «бокс». А ось учасники, яких Мінсоцполітики рекомендує дискваліфікувати, пропонують вигіднішу вартість – близько 4500 грн.

Так, дискваліфікація створить можливість завищити вартість «Пакунків» і отримати неправомірну вигоду. Що призведе до втрат бюджету і розкрадання понад 100 млн грн.» – стверджує член президії ФРУ Олександр Соколовський. «Мені давно зрозуміло, що ні міністр соціальної політики Марина Лазебна, ні два її зама, які курують закупівлю натуральної допомоги новонародженим «Пакунок малюка» (Євген Котик і Борис Лебедцов) не зацікавлені в чесній і прозорій закупівлі, тому давно вже роблять все можливе, щоб її максимально затягнути або зірвати.» – пише експерт на своїй сторінці у Facebook: 

На думку Соколовського, Міністерство намагається усунути «невигідних» учасників тендеру аби якомога довше залишати компенсацію за спец. картками ПриватБанку замість «Пакунків малюка» – натуральної допомоги для новонароджених. У минулому 2020-му році закупівля «Пакунків малюка» не відбулась саме у зв’язку з порушеннями процедури та дискваліфікацією ряду учасників, що призвело до відміни торгів Антимонопольним комітетом України. Але ми щиро сподіваємося на відкритий та чесний тендер і відновлення права отримувати допомогу «Пакунок малюка» в пологових будинках вже найближчим часом!

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]