Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Засуджено неповнолітнього крадія, який скоїв злочин в умовах воєнного стану

Уманською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення в кримінальному провадженні за обвинуваченням неповнолітнього у скоєнні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).
У ході судового розгляду прокурором доведено, що 14-річний підліток, перебуваючи у громадському місці, скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, таємно заволодів мобільним телефоном 42-річної жінки.
Оскільки зловмисник потрапив у радіус зйомки розташованих у місці скоєння злочину засобів відеофіксації, його дії було швидко викрито, а незаконно здобуте майно повернуто потерпілій.    
Вироком суду неповнолітнього обвинуваченого визнано винним та призначено покарання у вигляді  5 років позбавлення волі, від відбування якого звільнено із застосуванням іспитового строку.


Вкотре звертаємо увагу всіх  батьків, що задля  попередження негативних проявів серед неповнолітніх необхідно проводити системну роз’яснювальну роботу, спрямовану на підвищення правосвідомості, дотримання загальновизнаних норм моралі і поведінки, а також контролювати змістовність дозвілля дітей.    

     
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]