Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Життя дітей в прийомних сім’ях Ротмістрівської громади
На сьогоднішній день однією з актуальних проблем суспільства є проблеми розвитку та соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Важливою складовою успішної соціалізації таких дітей є їх адаптація до умов життя в суспільстві. Це можливо лише тоді, коли дитина виховується в родині. Діти повинні зростати в сім’ях рідних батьків, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родини може слугувати інша сім’я.

В районі створені всі форми сімейного влаштування для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За їх пріоритетністю перелік такий: усиновлення, опіка та піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (далі ДБСТ). Станом на сьогоднішній день в Ротмістрівській ТГ створено 3 прийомні сім’ї, в які влаштовано на виховання та спільне проживання 6 дітей-сиріт дітей, позбавлених батьківського піклування . Із складу однієї ПС виведено одну особу у зв’язку з досягненням 23 річного віку згідно чинного законодавства.

05 серпня 2022 року відбувся виїзд в прийомні сім’ї, які знаходяться в с. Куцівка та с.Ротмістрівка. Комунальним закладом було обстежено умови проживання та виховання дітей, позбавлених батьківського піклування в прийомних сім’ях. Для дітей, які влаштовані в ці сім’ї створені належні умови для їхнього проживання та виховання. В достатній кількості діти забезпечені сезонним одягом, предметами особистої гігієни, іграшками, художньою літературою, мають окремі кімнати, в яких є спальні місця, місця для приготування уроків, відпочинку.

В ході обстежень, з прийомними батьками та батьками-вихователями проведені бесіди щодо подальшого забезпечення їхніх вихованців житлом, підготовці дітей до нового навчального року, виходу дітей із сімей після досягнення повноліття.

Приємно, що бачимо позитив у відносинах прийомних батьків та дітей, щирі розповіді із їх життя…Працюємо на результат!

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]