Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Зима вже скоро. Як збільшити тепловіддачу радіатора опалення
Незабаром розпочнеться опалювальний період. Іноді буває, що батареї опалення в квартирі не настільки гарячі, як цього б хотілося. Тому виникає питання як збільшити тепловіддачу батареї і прогріти житлове приміщення. Звичайно, можна їх замінити, але замінювати батареї в холодну пору року – сумнівне задоволення. Залишається або терпіти до літа й мерзнути, або спробувати, якщо не вирішити проблему, то хоча б зменшити її.

Насамперед варто звернути увагу на найпростішу причину, яка може бути. Якщо ваша батарея обладнана регулятором потужності, то варто перевірити, на яку температуру він включений. Навесні немає необхідності сильно обігрівати приміщення і, можливо, регулятор стоїть на недостатній зараз температурі.

Перевірте температуру поверхні самої батареї, якщо вона сильно нагріта в одному місці, а в іншому ледь тепла, то, найімовірніше, гарному прогріву заважає повітряна пробка. Ще один симптом повітряної пробки – незрозумілий шум, булькіт. У сучасних батарей є спеціальний клапан для спуска повітря (кран Маєвського). Він розташований угорі батареї й відкривається за допомогою пласкої викрутки. Достатньо просто трохи відкрутити кран, до звуку виходу повітря, почекати поки все повітря вийде й піде вода, а потім закрутити кран назад. Не забудьте підставити що-небудь для збору води. Якщо самі не ризикуєте або не знайшли у своєї батареї подібний клапан, то викликайте сантехніка.

Якісній роботі батареї дуже заважає пил і бруд. Очистити її зовні ви зможете й самі. Краще зняти старий шар фарби (якщо цих шарів кілька, то процедура обов’язкова) і пофарбувати спеціальною термостійкою фарбою, бажано темного (чорного) кольору. Почистити батарею зсередини може тільки сантехнік за допомогою спеціального устаткування.

Декоративний екран (кожух) урегулює і збільшить тепловіддачу. Понад те, сьогодні вибір екранів широкий, і вони можуть навіть прикрасити інтер’єр. Однак потрібно уважно поставитися до матеріалу, з якого він зроблений. Екран із дерева або пластику не дасть бажаного ефекту і, навпаки, не пропустить частину тепла в кімнату. Для того щоб у кімнаті потеплішало, екран потрібно вибирати з алюмінію.

До батареї необхідний вільний доступ повітря, приберіть усе, що його загороджує, зокрема й штори, можна просто підняти їх на підвіконня. Частину тепла поглинає стіна за батареєю, щоб цього уникнути, потрібно ізолювати цю ділянку. Як ізоляція може послужити гофрований картон і алюмінієва фольга. Прикріпіть цю конструкцію картоном до стіни, а фольгою до батареї.

Необов’язково використовувати підручні засоби, є більш якісні, зручні рішення для теплоізоляції. Сучасні матеріали, такі як полірекс, пенофол або ізолон, чудово ізолюють, і з одного боку мають поверхню, що клеїться, що, звісно ж, полегшить їхній монтаж. Зверніть увагу! Після наклеювання утеплювача відстань між батареєю і стіною не повинна бути менше двох сантиметрів, інакше повітря не буде циркулювати і тепліше не стане. При недостатній відстані можна просто наклеїти фольгу, краще зберегти відстань і не ризикувати, наклеюючи товстий шар ізоляції.

Батареї можуть погано гріти якщо вони встановлені так, що відстань між ними і стіною з самого початку менше двох сантиметрів, у такому випадку варто замислитися про їхню реконструкцію, тому що половина тепла буде йти в стіну.

Застосування технічних рішень може зняти необхідність установки нових батарей. Завдяки цим невеликим хитростям можна просто підняти температуру на кілька градусів, якщо вам цього недостатньо, то варто подумати про збільшення секцій або повну заміну батарей і про зовнішню теплоізоляцію.

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]