Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
5 симптомів, які свідчать про нестачу білку у вашому організмі
  • 23.11.2017
Білок називають головним будівельним матеріалом організму, адже він бере участь у формуванні найрізноманітніших клітин. Нестача білку може викликати низку порушень в роботі організму, включаючи гормональний збій, анемію і сповільнений метаболізм.

 Як пише Care2 людині в середньому необхідно 0,8 грам білка на кілограм ваги щодня, а при заняттях спортом і нарощуванні м'язової маси – 1,5-2,5 грама.

 Пропонуємо список із найпоширеніших симптомів, які свідчать про нестачу білку.

 Слабкість в м'язах і болі в суглобах

Коли ваше тіло не отримує достатньої кількості білка, воно відчуває голод і починає поглинати м'язи, щоб компенсувати дефіцит калорій. Коли у ваших м'язів немає сил – то, відповідно, у вас теж.

Постійний голод

Якщо вам постійно хочеться щось з'їсти, то швидше за все, ви не отримуєте достатньої кількості протеїну. Білки допомагають підтримувати рівень цукру в крові, тим самим зберігаючи почуття ситості надовго.

 Поганий стан шкіри, волосся та нігтів

Якщо волосся стало випадати, нігті ламатися, а шкіра втратила здоровий блиск – то проблема може критися в нестачі білка. Амінокислоти, які містяться у протеїні, підтримують пружність тканин.

Загальна втома
Якщо вам важко зібрати думки, продуктивність на роботі падає та немає сил буквально ні на що, можливо вам не вистачає білка. Короткі сплески енергії, які супроводжуються занепадом сил, виникають через стрибки інсуліну, спричинених нестачею протеїну.

Ви часто хворієте

Часті захворювання вказують на слабкий імунітет. Причиною цього може бути нестача протеїнів, оскільки імунні клітини складаються з білка.
 

Популярні теми

10.03.2017, 20:39
Cенсаційне відкриття про користь яблук
26.04.2023, 13:25
Чим полити землю від чорної ніжки
03.01.2017, 22:15
Корпорація Microsoft анонсувала випуск "розумних" холодильників.
09.05.2022, 11:29
СИТУАЦІЯ У СМІЛІ 9 ТРАВНЯ
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]