Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Суперліга припинена. Англійські клуби пішли
  • 23.04.2021
Суперліга Європи виступила із заявою після виходу з турніру англійських клубів.

 «Суперліга Європи переконана, що поточний стан справ в європейському футболі вимагає змін. Ми пропонуємо новий турнір, тому що діюча система не працює. Наша пропозиція націлене на те, щоб спорт розвивався, даючи при цьому ресурси і стабільність для розвитку всієї футбольної піраміди і в тому числі допомагаючи всієї футбольної громадськості, що зіткнулася з фінансовими труднощами в умовах пандемії. Також всі футбольні групи отримали б збільшені солідарні виплати», - сказали в Суперлізі.

«Не дивлячись на те що англійських клубів, які були змушені піти на це під тиском, ми впевнені, що наші пропозиції повністю відповідає законам і нормам Європи, що і було підтверджено рішенням суду про захист Суперліги від дій третіх сторін. В обставинах, що склалися ми приймемо належні заходи щодо перетворення проекту, не відмовляючись від наших цілей подарувати вболівальникам найкращий досвід і в той же час збільшити солідарні виплати всієї футбольної громадськості», - також говориться в заяві.

Багато європейських клубів публічно відмовилися від участі в Суперлізі. Так, організатори турніру планували, що до 12 клубам-засновникам приєднаються ще три топ-команди. Ще п'ять місць в Суперлізі планувалося розігрувати через кваліфікацію.

Однак з офіційними заявами про відмову від участі в новому турнірі виступили «Баварія», ПСЖ, «Севілья», дортмундська «Боруссія», «Порту», ​​«Рома», «Аякс», «РБ Лейпциг», «Бенфіка» і «Байєр», інформує vseprosport. А ось з решти команд топ-30 рейтингу УЄФА від участі в Суперлізі поки не відмовилися вісім клубів: «Шахтар», «Ліон», «Наполі», «Ред Булл Зальцбург», «Вільярреал», «Аталанта», «Зеніт» і «Базель».

 Президент УЄФА Александер Чеферін підтвердив, що футболісти не зможуть брати участь в чемпіонатах світу і Європи, якщо будуть грати в Суперлізі.

Нагадаємо, турнір був створений 18 квітня ввечері, туди увійшли 12 топ-клубів Європи.

 

Популярні теми

22.05.2017, 08:41
ЯК ВИБІЛИТИ ЗУБИ САМОСТІЙНО?
06.01.2018, 09:34
6 січня – Святий вечір (Навечір’я Різдва Христового): звичаї, обряди, традиції
13.05.2022, 12:52
На Черкащині заборона на відвідування лісових масивів триває
19.05.2022, 11:02
На Смілянщині вже 13 парафій приєднались до ПЦУ (ПЕРЕЛІК)
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]