Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Хто стоїть за фінансуванням Європейської Суперліги
  • 23.04.2021
Увечері 18 квітня дванадцять європейських клубів оголосили про створення футбольної Суперліги. Фінансування нового турніру надасть американський банк JP Morgan.
«Рейтинг Букмекерів» - про те, хто стоїть за фінансуванням мегатурніра.

 Перші компанії, що стали основою фінансового холдингу JP Morgan Chase, були засновані в кінці 18-го століття. На даний момент він входить в число «Великої четвірки» американських банків, поряд з Bank of America, Wells Fargo і Citigroup.
За підсумками 2020 року компанія отримала виручку в $119,5 млрд, чистий прибуток склав $ 29,13 млрд.

 Спортивний досвід

Власники клубів, що дали згоду вступили, вже працювали з JP Morgan, в тому числі по своїм спортивним проектам.
Акціонер лондонського «Арсеналу» Стен Кронке в 2016 році брав кредит у банку на $2 млрд з метою фінансування будівництва стадіону для «Лос-Анджелес Реймс».
Віце-голова «Манчестер Юнайтед» Ед Вудворд раніше працював в JP Morgan. Крім того, банк займався розміщенням акцій клубу в рамках його первинного розміщення на біржі.

 Питання ціни

За даними Financial Times, банківська група погодилася надати грант у розмірі €3,25 млрд для запуску ліги (раніше ЗМІ повідомляли, що сума гранту становитиме $6 млрд). Кожен з клубів, пише видання, отримає по € 200-300 млн. При цьому будь-який з клубів, який вирішив вийти з Суперліги, повинен буде повернути цю суму.

 Крім того, цей грант буде видаватися не на безоплатній основі. Сукупно клуби повинні будуть спільно виплачувати по €264 млн щорічно, ця позика видана під прогнозовані доходи від трансляцій, які, як очікується, виростуть у кілька разів.

 Виручка від телетрансляцій

FT з посиланням на власні джерела повідомив, представники Суперліги ведуть переговори про продаж прав на трансляцію з декількома компаніями, в числі яких Amazon, Facebook, Disney і Sky, в результаті чого показник доходів ліги можуть скласти €4 млрд на рік - приблизно вдвічі більше того , що заробляє Ліга чемпіонів зараз.

 

Популярні теми

16.05.2022, 14:00
ПАТРУЛЬНІ ПОВЕРНУЛИ ЗАГУБЛЕНОГО ХЛОПЧИКА
03.01.2017, 22:15
Корпорація Microsoft анонсувала випуск "розумних" холодильників.
05.04.2023, 13:20
Посадіть цю траву і шкідники підуть самі
19.05.2022, 07:56
З ДНЕМ ВИШИВАНКИ, УКРАЇНО!
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]