Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ЯК ВИБІЛИТИ ЗУБИ САМОСТІЙНО?
  • 22.05.2017
Навіть самі білосніжні і здорові зуби з часом можуть потьмяніти, на них можуть з'явитися темні і жовті плями під впливом продуктів, напоїв і навіть рідин для полоскання рота. Повернути білизну зубам можна не лише в стоматологічному кабінеті, але і в домашніх умовах.

 Кожен з нас може самостійно позбавитися від темних плям на зубах. У цьому допоможуть спеціальний набір для вибілювання, вибілюючі смужки, рідина для вибілювання або зубна паста. Крім того, для цього існують народні засоби різної міри ефективності, починаючи від полоскання солоною водою і чищення зубів содою, і закінчуючи поїданням полуниці і яблук.

У зубних пастах є різні хімічні і абразивні речовини, наприклад, діоксид кремнію, мів, бентонітовая глина. Якраз ці з'єднання і видаляють плями із зубів. Чим більше в зубній пасті амбразівних речовин, тим більше вона ефективна. Якщо плями на зубах дуже великі і глибокі, тоді краще звернутися до стоматолога.
 
 НАБОРИ ДЛЯ ВИБІЛЮВАННЯ ЗУБІВ

 До складу наборів для вибілювання зубів з різними компонентамі зазвичай входить вибілюючий гель, LED лампа, силіконова капа, шкала відтінків зубів.

 Раніше у вибілюючих гелях в основному використовували перекис водню і перекис карбаміду, а зараз почали застосовувати інші хімічні сполуки (наприклад, перборат натрію). Сучасні гелі ефективно видаляють не лише поверхневі плями на зубах, але і глибокі плями. Особливо такі набори ефективні для вибілювання зубів, що потемніли в результаті частого вживання кави.

 Активні речовини в гелях нешкідливі, тому їх можна використовувати практично щодня.


ВИБІЛЮЮЧІ СМУЖКИ ДЛЯ ЗУБІВ

 Вибілюючі смужки для зубів з'явилися давно. Зараз вони міцно завоювали своє місце в лінійці засобів по догляду за зубами. Вони є тонкими, практично невидимими, еластичними смужками, покритими спеціальним гелем з пероксидом водню. Їх носять декілька хвилин щоденно впродовж 1-2 тижнів, не більше. Ефект з'являється через декілька днів, і ваші зуби залишаються потім білими ще багато місяців.

 ВИБІЛЮЮЧІ ЗУБНІ ПАСТИ І РОЗЧИНИ ДЛЯ ПОЛОСКАННЯ

 Невеликі плями із зубів можна видалити за допомогою спеціальних вибілюючих паст, гелів і розчинів для полоскання рота. У них, як правило, містяться абразивні речовини і інші хімічні сполуки, що м'яко впливають на зуби. Ці засоби, на відміну від вибілювачів, не міняють природний колір зубів.

 НАРОДНІ ЗАСОБИ ДЛЯ ВИБІЛЮВАННЯ ЗУБІВ

 Багато людей до цих пір вважають за краще чистити свої зуби за допомогою народних засобів. Наприклад, зубну щітку умочують у воду, змішану з содою, а потім починають чистити зуби. Не забувають також про овочі і фрукти. Вони викликають сильне виділення слини, завдяки чому рот швидше очищається від залишків їжі і не утворюється кисле середовище, що завдає шкоди зубної емалі і яснам. Слину допомагає виділяти і жувальна гумка.

 Насправді, жувальна гумка не так вже і погано справляється з очищенням зубів після їжі. Але потрібно пам'ятати, що вона не здатна порівнятися із завданням очищення так, як зубна щітка. Річ у тому, що в процесі жування очищається лише жувальна поверхня зубів, а останні залишаються без належної уваги.

 ПРОФІЛАКТИКА І ТУРБОТА ПРО ЗУБИ

 З часом зовнішній шар зубної емалі стирається. В результаті вгору виступає дентин, основний шар зубної емалі. Тому дуже поважно старатися, щоб ваші зуби менше піддавалися дії шкідливих речовин. Для цього потрібно стежити за своїм раціоном живлення. Якщо ви прібеглі до вибілювання зубів, то ефект триватиме багато місяців, майже цілий рік. Це в тому випадку, якщо доглядати свою порожнину рота.

Не потрібно часто вдаватися до вибілювання, оскільки ваші зуби можуть отримати неприродний колір або взагалі стати напівпрозорими.

ЩОДЕННИЙ ДОГЛЯД ЗА ПОРОЖНИНОЮ РОТА

Зберегти білозубу посмішку можна дуже просто. Для цього потрібно двічі в день чистити зубною щіткою зуби. А ще краще удаватися до цього після кожного вживання їжі. Зараз існують суперсучасні зубні щітки, починаючи від електричних, і закінчуючи ультразвуковими, які ефективно видаляють зубний наліт і плями. Крім того, не забувайте щодня полоскати рот антисептичними розчинами.


Підготовлено: Сміла-Інфо
Джерело: Likar.info

Популярні теми

02.02.2017, 11:37
Самий згубний напій для жінок
03.12.2016, 22:07
Белорусский путешественник Ян Меднис показал красоту Украины в потрясающем видеоролике.
19.05.2022, 12:13
Найпопулярніші АЗС України скорегували вартість автогазу: скільки тепер коштує ним заправитися
23.04.2021, 10:01
Сабо: «Шахтар» після зимової перерви не схожий сам на себе
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]