Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Огляд основних способів обрізки винограду
  • 02.11.2023
Найпоширеніші:

✅ Коротка - на плодових стрілках залишають по 3-4 вічка. Її частіше застосовують восени по відношенню до винних сортів винограду.
Середня - на пагонах залишають по 6-8 вічок. Частіше застосовується для формування столових сортів винограду.
Довга - залишають від восьми до дванадцяти вічок. Такий метод частіше застосовують для формування азіатських видів, рідше - для столових сортів.

Є також метод, коли поєднуються короткий і довгий методи. При такому підході пагони обрізаються так, щоб у них залишилося по 3 вічка. Лозу, що відплодоносила, зрізають, а на сучку заміщення виростає новий пагін, який і буде плодоносити наступного року. Підходить до більшості видів і сортів винограду.

Популярні теми

23.02.2023, 15:12
Доглядаємо за розсадою огірків
28.04.2023, 10:40
На що звертати увагу при виборі сортів винограду
18.03.2017, 11:21
Найпопулярніші міфи про здорове харчування
04.02.2017, 09:26
Все простіше, ніж здається: 13 секретів ідеального сексу
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]