- 02.11.2023
Найпоширеніші:
✅ Коротка - на плодових стрілках залишають по 3-4 вічка. Її частіше застосовують восени по відношенню до винних сортів винограду.
Середня - на пагонах залишають по 6-8 вічок. Частіше застосовується для формування столових сортів винограду.
Довга - залишають від восьми до дванадцяти вічок. Такий метод частіше застосовують для формування азіатських видів, рідше - для столових сортів.
Є також метод, коли поєднуються короткий і довгий методи. При такому підході пагони обрізаються так, щоб у них залишилося по 3 вічка. Лозу, що відплодоносила, зрізають, а на сучку заміщення виростає новий пагін, який і буде плодоносити наступного року. Підходить до більшості видів і сортів винограду.
✅ Коротка - на плодових стрілках залишають по 3-4 вічка. Її частіше застосовують восени по відношенню до винних сортів винограду.
Середня - на пагонах залишають по 6-8 вічок. Частіше застосовується для формування столових сортів винограду.
Довга - залишають від восьми до дванадцяти вічок. Такий метод частіше застосовують для формування азіатських видів, рідше - для столових сортів.
Є також метод, коли поєднуються короткий і довгий методи. При такому підході пагони обрізаються так, щоб у них залишилося по 3 вічка. Лозу, що відплодоносила, зрізають, а на сучку заміщення виростає новий пагін, який і буде плодоносити наступного року. Підходить до більшості видів і сортів винограду.
Популярні теми
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.