Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Огляд основних способів обрізки винограду
  • 02.11.2023
Найпоширеніші:

✅ Коротка - на плодових стрілках залишають по 3-4 вічка. Її частіше застосовують восени по відношенню до винних сортів винограду.
Середня - на пагонах залишають по 6-8 вічок. Частіше застосовується для формування столових сортів винограду.
Довга - залишають від восьми до дванадцяти вічок. Такий метод частіше застосовують для формування азіатських видів, рідше - для столових сортів.

Є також метод, коли поєднуються короткий і довгий методи. При такому підході пагони обрізаються так, щоб у них залишилося по 3 вічка. Лозу, що відплодоносила, зрізають, а на сучку заміщення виростає новий пагін, який і буде плодоносити наступного року. Підходить до більшості видів і сортів винограду.

Популярні теми

06.04.2023, 09:11
Профілактика хвороб персика
15.03.2017, 09:28
Як запобігти кровоточивості ясен
09.02.2017, 23:02
4 способи швидко покращити роботу мозку
30.09.2017, 08:48
День святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]