Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Помилки, яких треба уникати під час вирощування баклажанів
  • 26.04.2023
Помилка перша. Занадто пізня посадка насіння на розсаду приводить до зниження врожаю. 60-денна розсада дає на 60% менше врожаю, чим 80-денна.

Помилка друга. При вирощуванні розсади в контейнерах її доводиться пересаджувати, а розсада баклажанів, її коренева система дуже погано переносить пересадження. Саме тому насіння на розсаду краще відразу саджати в торф'яні горщики, розсаду баклажанів краще не піддавати пікіровці.

Помилка третя. Дуже часто розсаду баклажанів піддають 24-годинному підсвічуванню, а баклажанам для ідеального росту потрібен саме короткий світловий день, тому якщо з 6 години вечора до 8 години ранку розсаду закривати високими фанерними коробками, то є можливість одержати врожай приблизно на два тижні раніше.

Помилка четверта. Незважаючи на те, що баклажани й помідори належать до одного сімейства, висаджувати їх на грядці спільно не можна. Їх не можна також розташовувати навіть на одному підвіконні в розсадний період.

Помилка п'ята. Вирощуючи баклажани, дачники дуже часто вважають, що при використанні у якості добрива гною, рослини не мають потреби у підживленнях азотними добривами. Це небезпечна омана. Баклажани, крім азотних добрив, люблять підживлення компостом і настоями коров’яку. Періодично навколо рослин (особливо в холодний період) необхідно розсипати деревне вугілля або попіл.

Популярні теми

02.03.2023, 15:52
Cпаpакcіc - цибулинний багаторічник з яскравими бутонами незвичайного, часто комбінованого фарбування!
01.05.2023, 09:09
Коли вже видно перші пір'їнки: готуємо живильну підгодівлю для часнику
13.05.2022, 13:23
Мобільний застосунок "Пенсійний фонд"
03.06.2018, 09:33
Чай з листя шовковиці має в 22 рази більше кальцію, ніж коров'яче молоко
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]