Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Літня обрізка дерев. Що треба знати
  • 28.04.2023
Санітарної обрізки насамперед потребують дерева і чагарники, посаджені восени минулого року та ранньою весною. Часто дачники висаджують і пересаджують рослини з бруньками, що пробудилися та пішли у ріст. У травні та червні було прохолодно, вологи саджанцям вистачало, і листочки розвивалися нормально. Біда зазвичай приходить, як тільки наступає спекотна суха погода: починає засихати листя на кінцях приростів і навіть плодові гілочки.

Допомогти молодій рослині може тільки обрізка. При цьому вирізують не тільки ту частину пагона, на якій засохло або не розпустилося листя, але і частину здорової деревини, краще - на бруньку, що добре розвивається, з активно зростаючим молодим приростом.

Якщо процес відмирання окремих гілок триває, а це буває і при посадці рослин з грудкою землі, санітарну обрізку повторюють. Невеликі зрізи гілок замазують садовим варом, а ті, що мають у діаметрі більше 5 см, попередньо дезінфікують 5%-вим залізним купоросом, а потім замазують фарбою на натуральній оліфі або кузбаським лаком.

Популярні теми

22.02.2017, 22:06
NASA знайшло три придатні для життя планети
05.06.2019, 10:35
Забудьте про олію: як правильно і швидко вийняти клiща. Це має знати кожен
02.01.2017, 23:26
Думка, що ти можеш все, допомагає жити довше
06.06.2023, 14:19
Замість «хімії» - ревінь
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з іншими.
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регістрація | Вхід ]