Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
На Смілянщині реалізовують профілактичні заходи щодо запобігання африканської чуми свиней
Нині в Україні залишається дуже напруженою епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней (АЧС). Насторожує що хвороба розповсюдилась на Смілянщині. Останній випадок захворювання на африканську чуму свиней було зареєстровано в с.Балаклея.

18 липня перший заступник голови районної державної адміністрації Олексій Пєчніков, за участі відповідних керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів та інших центральних органів виконавчої влади в районі провів нараду з керівниками сільськогосподарських підприємств, які утримують поголів’я свиней.

 В ході проведення наради керівник району зазначив, що першочерговим завданням перед владою є посилення заходів щодо недопущення виникнення АЧС. Наразі безпека щодо АЧС кожного господарства, в якому утримуються свині, залежить не тільки від фахівців ветеринарної медицини, а від самих власників свиней. З цією метою необхідно забезпечити дотримання заходів біобезпеки в усіх свинарських господарствах різних форм власності, зокрема щодо функціонування, санпропускників, дезбарʼєрів, контролю безпечності кормів (заборона згодовування кормів без термообробки).

 Місцевим органам самоврядування слід провести заходи щодо широкої роз’яснювальної роботи серед населення та власників тварин про небезпеку африканської чуми свиней та необхідність дотримання умов біозахисту приватних господарств та підприємств, діяльність яких пов’язана з обігом свиней.

 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]