Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ОБГОВОРЕНІ ПРОБЛЕМИ МЕДИЧНОЇ ГАЛУЗІ МІСТА
22 травня, заплановане засідання постійної комісії з питань освіти, науки, молоді та спорту, культури, охорони здоров`я, материнства, дитинства та соціального захисту, засобів масової інформації не відбулося у зв`язку з відсутністю кворуму: прибуло на засідання троє з шести членів комісії. Але все ж за участю секретаря ради Костянтина Синьогуба відбулася конструктивна розмова головних лікарів медичних закладів міста та депутатів. Головні проблемні питання медичної галузі міста озвучив начальник відділу охорони здоров`я Микола Стуженко та головний лікар міської лікарні Ігор Іщенко.

Перше і головне питання - недостатнє фінансування, і як наслідок, на три місяці у 2018 році немає коштів на заробітню плату лікарям.

Друге питання - реорганізація лікарні ім. Т.Шевченка шляхом приєднання до міської лікарні. Нині в даній лікарні повноцінно функціонує терапевтичне відділення на 60 ліжок (завантаження 100-107 % у різні сезони), створено відділення гемодіалізу (встановлено 10 найсучасніших апаратів, фінансування буде проводитися з обласного бюджету), створюється Центр здоров`я жінки, відкрито два пункти сімейної медицини. Заборгованості з виплати заробітної плати на сьогодні немає, але до кінця року нестача біля 1 млн. грн на заробітну плату, біля 400 тис. грн за послуги. Додатково лікарня сама заробляє біля 2, 7 млн. грн. в рік за надані медичні послуги. Нині головне питання - зробити все можливе для того, щоб лікарня ім. Т.Шевчанка змогла залишитися окремою лікарнею.

Третє питання - створення міськрайонного інфекційного відділення у міській лікарні з додатковим фінансуванням з районного бюджету (20 % хворих у відділенні - жителі району).

Четверте питання - створення міськрайонного пологового відділення на базі районної лікарні ім. С.Бобринської

Всі питання розглядаються з єдиною метою - РОБОТОЮ У МАЙБУТНЬОМУ ШЕВЧЕНКІВСЬКОГО ГОСПІТАЛЬНОГО ОКРУГУ З ЦЕНТОРМ у місті Смілі на базі двох лікарень: міської та районної, - але з роботою відділень, які не дублюють один одного, а доповнюють.

Також головний лікар міської лікарні Ігор Іщенко озвучив питання відтоку медичних кадрів в інші міста та закордон, питання створення шатрового даху над лікарнею, проблемне небезпечне знаходження кисневого балону в операційній та технічного стану ліфтів лікарні.

 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]