Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Смілі чиновники намагаються відібрати у дітей школу-інтернат
У Смілі збираються закрити спеціалізовану школу-інтернат. Мовляв, там навчається удвічі менше дітей, ніж має бути. Усіх вихованців - обіцяють розподілити по інших, звичайних школах.
 Та батьки у розпачі, вони підозрюють, що чиновники просто накинули оком на землю, що належить інтернату.
 Новина про закриття на фоні минулорічних ремонтів школи виглядає зовсім сюрреалістичною. Тут збудували нову їдальню, реконструювали спальні корпуси… Та сьогодні сюди навідалась комісія з обласного управління освіти щоб офіційно сповістити про закриття інтернату.

 Керівник управління розказує: на кожного учня обласний бюджет щорічно витрачає по 83 тисячі гривень - а це, мовляв, дорого. Чиновники планують заощадити до 30 відсотків від необхідної суми. А дітям - взагалі - буде значно краще - для них відкриють спеціальні класи у інших школах.

 "Держава ставить нам вимоги : дитина з особовими потребами має бути в тому середовищі, в якому вона живе … Вибачте, школа інтернат для неї, 9 класів і все … далі вона в загальнолюдському середовищі", - повідомив Валерій Данилевський, керівник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації.



Утім, доводи обласних чиновників не переконали працівників інтернату. Вони категорично проти закриття рідного закладу.

– Наша вина в тому, що ми довіряли своєму директору. Що ми не переступили через нього і не приїхали до вас. А треба було бити на сполох! Але не знімайте вини із себе. Кілька років ви чекали від нашого директора щось, а він вам нічого. І в тому, що ми дійшли до такої безодні, мабуть і ваша вина. Дайте нам шанс! – звернулася до черкаського начальства одна із педагогів.


Її підтримала переважна більшість колективу. На адресу директора школи-інтернату Івана Ліпінського прозвучала нищівна критика. Його звинуватили в тому, що він не відстоював інтереси свого навчального закладу і свого колективу.

Остаточну крапку у закритті інтернату має на наступному тижні поставити обласна рада. Та батьки і викладачі просто так здаватися не збираються. Вони впевнені, основна причина закриття - територія школи. А це три гектари у самісінькому центрі Сміли.

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]