Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
ОПТИМІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОСТОРУ ЗАСОБАМИ LEGO Education
4 та 5 січня на базі Комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників» для вчителів, що працюють над пілотуванням проекту Нової української школи, тренером проекту «Сприяння освіти» були проведені практичні та тренінгові заняття з навчальними наборами LEGO Education.

 Незабаром вчителі школи №3-колегіуму зможуть власними силами впроваджувати цю інноваційну технологію для удосконалення освітнього простору своїх учнів. Методика «6 цеглинок» просто необхідна для різнобічного розвитку наших дітей. Вона є незамінним матеріалом для стимуляції творчої діяльності, адже діти люблять фантазувати, будувати та гратися.

 Конструктор LEGО цінний тим, що його можна використовувати для вивчення різних розділів програми. Тому ми сподіваємося використовувати його і на інтегрованих заняттях, які забезпечують захопливий процес навчання. На таких заняттях ми формуємо у дітей уявлення про навколишній світ, сенсорні основи сприйняття, технічні та зображувальні навички у конструкторській діяльності, навички елементарного орієнтування у просторі, розвиваємо дрібну моторику рук, виховуємо у наших дітей вміння домовлятися, створювати креативний продукт діяльності, розвивати ініціативність, гнучкість та критичність мислення.

 Наше завдання не давати дітям готових інструкцій, а спонукати їх до знаходження рішення самостійно, працювати над тим, щоб вони відходили від копіювання єдиної правильної відповіді. Цінність занять з конструкторами LEGO полягає в тому що, граючись, дитина діє активно, розкрито, гра захоплює її почуття, інтелект, уяву, концентрується увага при виконанні роботи. Саме ця праця допомагає дитині стати самою собою та використовувати навколишнє середовище, щоб удосконалювати себе . А ще — діти вчаться працювати у колективі, не заважаючи іншим, дружно гратися у спільні сюжетно-рольові ігри та мають реальну можливість для вільного вибору і прояву ініціативи.

Наталія Маценко, Наталія Свір,
учителі 1-х класів школи №3-колегіуму, учасники тренінгу

Популярні теми

04.03.2024, 11:28
Троє громадян підозрюються у державній зраді та співпраці з рф
20.03.2024, 14:45
Керівником обласної прокуратури повідомлено про підозру депутату Чигиринської міської ради
20.03.2024, 14:42
Відбувся творчий вечір "Модулі життя Віки Сінаєвської"
18.03.2024, 12:32
Ухилення від сплати аліментів на утримання дітей: результати роботи ювенальних прокурорів

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]