Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
У Черкасах стартував тренінг для шкіл-учасниць всеукраїнського пілотного проекту «Нова українська школа»
Учителі чотирьох шкіл області тренуються по-новому навчати майбутніх першокласників.

 Попередньо чотири школи області вибороли право такої участі, а саме: Черкаська гімназія № 9, Смілянська школа №3-колегіум, Золотоніська гімназія ім. С.Д.Скляренка та Золотоніська школа № 2 інформаційних технологій.

 «Для участі у цьому проекті відібрані найпотужніші навчальні заклади нашої області і найкреативніші вчителі, – говорить ректор Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна. – Завдання перед цими учителями стоять важливі та складні, але вони мають досвід, постійно перебувають у пошуку нових шляхів та методів навчання, усвідомлюють, що настав час зробити цей крок уперед до змін. Тому вони впораються із цією задачею».

Серед особливостей нової української початкової школи визначають дитиноцентризм, компетентнісний підхід, не вивчення предмету, а навчання дитини, використання інтегрованих уроків, ранкових зустрічей, кейс-уроків, ігрових форм навчання, зміни до системи оцінювання, творчий та діяльнісний підхід до навчання, залучення всіх діток до навчального процесу та багато іншого. Про це і говоритимуть під час тренінгу.

 – Тренінг допоможе нам по-новому подивитися на освітні процеси, знайти нові підходи до навчання діток в першому класі, гуртом створити якісні та цікаві уроки для учнів початкової школи, – зазначає вчитель початкових класів Смілянської школи №3-колегіуму Наталія Маценко.

Серед особливостей нової української початкової школи визначають дитиноцентризм, компетентнісний підхід, не вивчення предмету, а навчання дитини, використання інтегрованих уроків, ранкових зустрічей, кейс-уроків, ігрових форм навчання, зміни до системи оцінювання, творчий та діяльнісний підхід до навчання, залучення всіх діток до навчального процесу та багато іншого.

 Учителі, які беруть участь у проекті, розроблятимуть та творитимуть нові уроки, методичні матеріали, підручники. Досвід, здобутий протягом пілотного навчального року, вони передаватимуть іншим учителям області. Із 2018 року перші класи всіх шкіл України розпочнуть працювати за оновленими стандартами. На Черкащині в 2018 році 680 учителів набиратимуть перші класи. Їхнє навчання-тренування заплановане на лютий-березень та липень-серпень наступного року.




  Прес-служба ОДА

 

Популярні теми

24.04.2024, 14:28
Увага!
24.04.2024, 14:56
За апеляцією прокурора грабіжника, який напав на літнього чоловіка, засуджено до реальної міри покарання
24.04.2024, 14:54
Розмитнення авто в Дії: Парламент проголосував за законопроект у першому читанні
24.04.2024, 14:43
Українців закликали до заощадження електроенергії

Публікації

10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]