Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
СТАНДАРТ НАУКОВОЇ ОСВІТИ
Директор ліцею «ЛІДЕР» Софія Анатоліївна Гнідая та заступник директора з наукової роботи Леся Олексіївна Хуртенко стали одними із головних учасників у робочій конференції при Міністерстві освіти і науки України з питання Стандарту наукової освіти, яку очолив заступник міністра Вадим Карандій.

 Ініціатором даного заходу стала громадська організація "фонд "Відкрита політика" на чолі з Іриною Анатоліївною Ждановою. До робочої групи увійшли директори провідних ліцеїв України. Працювали над створенням Стандарту наукової освіти у нашій державі.

Відбулася конструктивна дискусія. Учасники висловили занепокоєння, що ті питання, які порушені в проекті Стандартів освіти наукового спрямування, складно на практиці виконати. Основна думка була такою: “Від учнів і далі вимагають неможливого”.

Відбулася також дискусія стосовно включення до документа: цінностей ментального здоров'я, емоційного інтелекту та стартаперства. На думку юриста МОН, ці ідеї є актуальними івочевидь дуже важливими.

Було також запропоновано подати ці ідеї паралельно в проект Закону про середню освіту.

Фонду «Відкрита політика» запропоновано подати пропозиції вже в парламент. Директорами ліцеїв ще раз було озвучено занепокоєння, що «наукові» ліцеї масово відкривають органи місцевого самоврядування, критерії — довільні. Наголосили на тому, що таких ліцеїв має буди декілька. Вони мають стати експериментальними майданчиками. Ці стандарти мають пройти апробацію. Інакше, відбудеться профанація цієї ідеї.

Загалом, спільною працею дійшли до основних статей положення про наукові ліцеї, який буде створюватися і надалі, а потім — вже робота парламенту.

Ми неймовірно раді і горді тим, що саме наш ліцей став одним із ЧОТИРЬОХ провідних закладів України, що мали змогу працювати над таким грандіозним проектом. Це ще раз доводить: Нова Українська Школа твориться тут і зараз, а не на шаблонних презентаціях. Працюємо і надалі, задля створення нового стандарту освіти!

Прес-центр ліцею «ЛІДЕР»

 

Популярні теми

Публікації

11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]