Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
В ОДНІЙ ЗІ ШКІЛ СМІЛИ РОЗМАЛЮВАЛИ СТІНУ НА ЗНАК ПІДТРИМКИ ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ
Минулого тижня у Смілу завітали волонтери зі Львова. За підтримки ГО «Спілка батьків дітей-інвалідів» та ініціативи Анни Лихвар, спільно з міським Центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, на одній із стін школи №10 намалювали картину на підтримку інклюзивної освіти.

 У нинішньому навчальному році ця освіта активно впроваджується на рівні шкіл. До художньої роботи долучилися учні школи, волонтери Смілянського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та інші небайдужі сміляни.

 На стіні зобразили велику бібліотеку. І не випадково. Головним аспектом картини стала система альтернативної комунікації за допомогою карток PECS. Їх використовують у роботі з особливими дітьми, щоб допомогти їм розвинути комунікативні навички.

«Ми ще раз хочемо підкреслити важливість інклюзивної освіти, саме інклюзивне навчання може давати зрушення та прогрес у дітей, якщо воно правильно організоване. Переконані, що всі люди заслуговують на повагу. Для особливої дитини повага – це наші з вами зусилля, щоб допомогти йому знайти спільну мову зі світом на тому рівні, який дитині зрозумілий і близький. Але це потрібно не тільки дітям з вадами слуху, дефектами мови чи «дітям дощу» – насамперед це потрібно всім нам», розповідають учасники мистецької акції.


За матеріалами ЦСССДМ

 

Популярні теми

Публікації

12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]