Сміла-Info

Смілянський інформаційний портал. Новини та Оголошення м. Сміла
Главное меню
Звичайна процедура списання шкільного майна перетворилась на розборки
Три виконкоми поспіль тривала епопея із списанням основних засобів Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10.
 
В адміністрації школи хотіли списати 7 комп’ютерів 2002 року випуску, кіноустановку та холодильник 1988 року випуску, такі ж старі телевізори, відеоплеєр, програвач, інші речі та особливо скандальне майно: шкільні станки – токарний, по дереву, по металу, фрезерний 1982 року випуску, повідомляє "smila.ua".

Проте звичайна процедура списання перетворилась на розборки. Спочатку в Інтернеті обговорювали те, що у школі списують речі, щоб забрати їх собі. Що станки – робочі, ціни їм немає, вони у гарному стані і навчали б ще не одне покоління дітей. Потім розгорілась дискусія, чи потрібно школам зберігати застаріле морально віджиле обладнання і ретро-комп’ютери. Одні хотіли, щоб старі речі списали, інші були проти, тому що нового немає і все знову доведеться купувати батькам.

Дискусії смілян у соціальних мережах не пройшли мимо членів міськвиконкому. Вони звернули особливу увагу на це питання. Зрештою, члени виконкому вирішили не ухвалювати списання, доки самі не перевірять стан майна. Перевірка і якісь нюанси справи обговорювали на кількох засіданнях поспіль.

На останньому виконкомі вирішили таки дати дозвіл на списання. Але керівництво школи отримало дві догани за неправильне списання основних засобів. Саме цінне, що було у тому майні, - це металобрухт на суму 700 грн. Ці кошти повернуть на рахунок школи, винуваті вже наказані.

Тепер проблема врегульована, члени виконкому виробили систему списання шкільного майна, знайшли істину і знають, як далі діяти у подібних ситуаціях.
 

Популярні теми

Публікації

06.09.2018, 08:21
Безкоштовні ліки в лікарні: що потрібно знати
10.09.2018, 08:35
Чи має інвалід право на безоплатний проїзд, пояснив ВС
11.09.2018, 08:01
Конкурентоспроможність людей з інвалідністю на ринку праці АБО Умови їх працевлаштування та обов’язки роботодавців
12.09.2018, 08:13
Як батькам контролювати закупівлі шкіл
Ніхто не наважився залишити свій коментар.
Будь-те першим, поділіться думкою з усіма.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]